Kisgyerek

5 szuper őszi játék kisgyerekeknek

Itt az ősz, használjátok ki az utolsó napsugarakat és legyetek minél többet a szabadban! És ha már ott vagytok, őszi sétátok során gyűjtsetek minél több színes falevelet, tobozt, makkot, gesztenyét.
2016. November 01.

Játék a falevelekkel – minden gyerek szereti

Hogy miért? Mert szuper játékokat lehet belőlük készíteni!

5 (+1) olyan őszi játékot mutatunk, melyet minden kisgyerek imádni fog. Nem vagytok természetjárók? Vagy épp esik az eső? Nem baj, otthon elkészíthető ötleteink is vannak, amikkel úgy örökíthetitek meg az ősz hangulatát, hogy ki sem kell mozdulnotok a lakásból.

1. Kincses ládika

Gyűjtsetek őszi kincseket a ládikába

Sétáljatok egyet a közeli erdőben vagy parkban, és keressetek minél több kincset a természetben. Gyűjtsetek leveleket, faágakat, makkokat, gesztenyéket, tobozokat, bármit, amit találtok. Otthon készítsetek cipősdobozból egy “kincses ládikát” és tegyétek bele a kincseket. Minden séta alkalmával keressetek valamit, amit aztán a ládikába tehettek.

2. Színes falevél

Imádni fogja a gyermeked a ragasztgatást

Ehhez a játékhoz egy papírból kivágott nagy falevél formára, színes papírzsebkendőkre és ragasztóra lesz szükségetek. A gyermeked imádni fogja, hogy szétszakíthatja, majd összegyűrheti a színes papírokat. Ez ráadásul fejleszti a finom motoros képességeit is. Ragasszatok minél színesebb papírgalacsinokat a falevélre, amit aztán fel is akaszthattok valahová.

3. Halloween réme

Mindig másfajta rémet alkothat a gyermeked

Ha ősz, akkor Halloween. A tökfaragás már-már elengedhetetlen ilyenkor, de ha azon már túl vagytok, itt egy olyan játék, ami szintén nagyon szórakoztató. Vágj ki narancssárga filc anyagból egy szép nagy tököt, majd sötétbarnából vagy feketéből különböző szem-, orr- és szájformákat. Innentől pedig csak a gyermekeden múlik, éppen milyen “tökszörnyet” készít, a lehetőségek száma végtelen.

4. Őszi tündér

A lakás őszi dísze lehet a kis tündér

Nagyobb kisgyerekeknek való, egy kis kézügyességre is szükség lesz hozzá. Gyűjtsetek hozzá tobozt, makkot, szép faleveleket. Hobbiboltból szerezzetek be még egy fehér színű papírgolyót (ez lesz a tündér feje) és egy kis rozsdaszínű gyapjúszálat vagy fonalat (ez pedig a haja). Kell még egy jó minőségű ragasztó, és már kész is a gyönyörű, őszi tündér. Ha egy cérnát is erősítesz a tetejére, bárhová felakaszthatod gyermeked új játékát.

5. Kéz koszorú

Egy esős őszi napon nagyon jól jöhet ez a játék. Három különböző színű, őszi árnyalatú színes papírra, ollóra, ragasztóra és a gyermeked kezére lesz hozzá szükség. Rajzoljátok körbe a kisgyermeked kezét, és ezt a mintát vágjátok ki mindhárom színű lapból három példányban. Aztán már csak szépen össze kell őket ragasztani és kész is a legszebb őszi koszorú. Írd rá a dátumot is, évek múlva jó lesz visszanézni, mekkora is volt a gyermeked keze.

+1. Semmi sem fogható ahhoz az örömhöz, amit a kisgyerekek akkor éreznek, ha őszi leveleken ugrálhatnak. Csinálj a levelekből egy jó nagy kupacot, és indulhat a móka!

A cikk forrása itt.

Kapcsolódó cikkeink: