Kisgyerek

5 film, amit garantáltan végig sírsz anyaként

Mutatjuk, mit nézz, ha megható filmezésre vágysz.
2022. Május 26.
Kép:  rudi_suardi/ Getty Images

Az anyaság csodálatos, de valljuk be sokszor küzdelmekkel teli is. Az alábbi filmek különböző történeteken keresztül dolgozzák fel a témát, egy azonban közös bennük: szem nem marad szárazon.

Anya a pácban

Eliza kétgyermekes New York-i családanya. A lánya hatodik szülinapjára készülődve elszakad nála a cérna. Úgy érzi, összecsaptak a feje felett a hullámok, minden idejét leköti a gyerekekkel való foglalkozás. A férje azonban nem veszi őt komolyan, egyedül kell helytállnia. Eliza elhatározza, hogy újragondolja az életét. Kapóra jön, hogy az egyik magazin versenyt hirdet az anyaság témakörében… Már az is garancia a sikerre, hogy Uma Thurman játssza a főszerepet.

Becéző szavak

Aurora, az ódivatú nevelési elveket valló, magára maradt nagyasszony minden szeretetét és féltő gondját lányára fordítja. A modern felfogású Emmáról azonban lepereg a jó nevelés, kibújik a rátelepedő anyai gondoskodás alól, és megy a saját feje után. Ellentétük rengeteg konfliktust és fájó percet szül, míg végül Aurorának sikerül megváltoznia… Debra Winger, Jack Nicholson, Shirley MacLaine, kell ennél több?

Édesek és mostohák

Két asszony harcol egy családért. Az egyik, Julia Roberts, szép, fiatal és öntudatos, a másik, Susan Sarandon szintén öntudatos, de kicsit már megkopott a hosszú mintaanya szerepben. A tét pedig a szeretett férfi, aki elvált az egyiktől, és feleségül akarja venni a másikat. A képet persze két gyermek is színesíti… Megható és örökérvényű film, amit nagyjából minden ünnepkor leadnak a tévében, mégsem lehet megunni.

Maraton a csodáért

A tizennégy éves Ralph az Ontario állambeli Hamilton városkában él az ötvenes évek közepén. Nemrég veszítette el az édesapját, és mivel az édesanyja kórházban van, rákényszerült arra, hogy gondoskodjon magáról. A tinédzser a helyi katolikus iskolába jár, a rossz viselkedése miatt gyakran összetűzésbe keveredik környezetével. Amikor Ralph megtudja, hogy a beteg édesanyján már csak a csoda segíthet, elhatározza, hogy csodát tesz: megnyeri a híres bostoni maratoni futóversenyt… Ha megnézed, nem fogod egyhamar elfelejteni.

Anya és gyermeke

Terry és Mike boldog házasságban él. Gyermekük nincs, és így kellemesen érzik magukat. A boldogság egészen addig tart, amíg Mike haza nem tér az üzleti útjáról egy kislánnyal. Azt állítja, a kislány az övé, és az anyja nemrég meghalt. Terryt sokkolja a dolog, de megpróbál összebarátkozni a kislánnyal… Megható és elgondolkodtató alkotás az elfogadásról és egymásra találásról.