Gyerek

Tégy egy lépést az akadályokkal élő gyerekek felé: családi nap a Millennium Házában

Az esemény célja, hogy felhívja figyelmet az akadályokkal élő gyerekek mindennapi kihívásaira, valamint útmutatást és eszközöket adjon ahhoz, hogy hogyan támogassuk őket befogadó közösségként.
2021. Október 08.
Tégy egy lépést az akadályokkal élő gyerekek felé (fotó: Getty Images)
  • Ki segíti azokat, akik hónapokon át elszigetelve fekszenek egy gyermekkórházban?
  • Hogyan éli mindennapjait az a fiatal, aki nem lát?
  • Lehet-e sikeres, aki kerekesszékben nő fel?
  • Mit jelent egy súlyosan égett gyermeknek visszatérni kortársai közé?
  • Hogyan talál közösségre az a fiatal, akit a tartós betegsége akár évekre elzár az osztálytársaitól?

A Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI, a KórházSuli Alapítvány és a Millennium Háza közös szervezésében létrejött esemény célja, hogy felhívja figyelmet az akadályokkal élő gyerekek mindennapi kihívásaira, valamint útmutatást és eszközöket adjon ahhoz, hogy hogyan támogassuk őket befogadó közösségként, segítve az elfogadásukat, társadalmi integrációjukat.

Október 9-én, szombaton a családok kerülnek fókuszba. A programok egy helyszínen, az eseménynek otthont adó Millennium Házában és köré kitelepülő intézmények pavilonjaiban zajlanak majd. Az intézmények szakmai vezetésével rendezett érzékenyítő és segítő programok mellett lesznek koncertek, mese- és bábelőadások, az alkotó kedvűeket művészeti workshop várja, de lesznek kerekasztal-beszélgetések gyógyult fiatalokkal, és a Városliget történetét bemutató tárlatvezetések is.

Forrás: Bethesda Gyermekkórház