Gyerek

Tanulj a baba mellett!

Érdemes kihasználni az otthon töltött időt és új ismeretekkel gazdagítani magad. Ehhez kínál hasznos programot a Sanoma Médiaakadémia, ahol áprilisban indul a szerkesztői kurzus.
2012. Március 06.

A média területe izgalmas, mindig új kihívásokkal kecsegtet. Sosem lehet hátradőlni egy pillanatra sem, mert ömlik az információ az összes hírcsatornán. A szerkesztő feladata, hogy rendet teremtsen a híráradatban, és megtalálja azokat a témákat, amelyekkel feltölti a csillogó női magazin lapjait vagy éppen egy internetes lap oldalait.

Az áprilisban induló szerkesztői kurzus a Sanoma összes szerkesztőségébe betekintést nyújt. Megtudhatod, hogy miként állnak össze a Marie Claire szépségoldalai, részt vehetsz a Nők Lapja lapértékelésén, bekukkanthatsz a Cosmopolitan világába. Ha az egészségtémák érdekelnek, a Nők Lapja Egészség és a Házipatika.com szerkesztőségében a helyed. De folytathatnánk a sort: National Geographic, Elle, Meglepetés, Maxima… A kurzus alatt megismerhetitek a lapok főszerkesztőit, láthatjátok, hogy miként készülnek a magazinok, és milyen egy online lap szerkesztősége.

A szakma legjobbjai által tartott előadások után a gyakorlatban is kipróbálhatják magatokat, hiszen az általatok választott szerkesztőségben beszállhattok a napi munkába. Cikkírás, sajtótájékoztatók, korrektúrázás, képválasztás.

Akit pedig megmozgat a baba-mama téma, annak mindenképpen itt a helye. A szerkesztői kurzus vezetője Vályi-Nagy Erika (háromgyerekes anyuka), akinek az írásait olvashatjátok a babaszoba.hu-n és a Kismama magazinban is.

Jelentkezni a Sanoma Médiaakadémia honlapján vagy a [email protected] email címen lehet!