Gyerek

Szívhez szóló hirdetésben keresett munkát az anyukájának egy kislány, miután meghalt az apukája

A 11 éves kislány a világhálón keresett munkát az anyukájának, aki azért veszítette el az állását, mert beteg férjét ápolta.
2022. Március 14.
Szívhez szóló hirdetésben kért segítséget a 11 éves Sofia (Fotó: Getty Images)

Ennek a megindító történetnek egy 11 éves olasz kislány, Sofia és az anyukája, Giulia a főszereplői. Sofia január 5-én tett közzé egy segítségkérő bejegyzést az egyik közösségi oldalon, ahol a lakhelyéhez közel élők osztják meg egymással nap mint nap ügyes-bajos dolgaikat. A római kislány családja azután került nehéz helyzetbe, hogy az édesapja súlyosan megbetegedett. Giulia elveszítette a munkáját, mert a férjét ápolta, aki sajnos alulmaradt a küzdelemben.

A kislány és az anyuka a megpróbáltatások ellenére is hisznek abban, hogy rendeződhet az életük, Sofia azonban úgy döntött, hogy ehhez segítséget kér a közelükben élőktől: “Jó estét mindenkinek, Sofia vagyok 11 éves és munkát keresek az anyukámnak. Nemrég veszítettem el az apukámat, és azóta komoly gondjaink adódtak. Nagyon szeretném, hogy megoldódnának a dolgok, ehhez viszont anyukámnak munkát kellene találnia. Előre is köszönöm azoknak, akik tudnak segíteni!”

Sofia posztja alatt egymást érték a kommentek: többen is jelezték, hogy tudnának munkát adni az édesanyának, mások anyagi segítséget ígértek, de akadtak olyanok is, akik a kislánynak szerettek volna ajándékot küldeni, hogy szebbé tegyék ezt a szomorú időszakot. 

Kiderült, hogy Giulia korábban a vendéglátásban dolgozott, de az irodai munkák sem állnak tőle távol és a gyerekekkel is jól bánik. A kislány posztjától a fiatalon megözvegyült anyuka is könnyekig hatódott és megosztotta a bejegyzés alatt, hogy azért szeretne mielőbb munkába állni, hogy a kislányának szebb jövőt biztosíthasson. 

A csoport, melyben Sofia posztja megjelent, több mint 50.000 tagot számlál, így egy csapásra rengeteg emberhez eljutott a felhívás. Nemcsak pozitív hangvételű hozzászólásokat kapott a kislány, hanem rengeteg üzenet is érkezett a postafiókjába, bátorították őket és lelki támogatásukról is biztosították anyát és lányát. Persze azokra sem kellett sokat várni, akik kételkedtek a szorult helyzet valódiságában: “Nem vagy te túl kicsi ahhoz, hogy a neten szörfözgess? Miért nem az anyukád írt a csoportba?” – szegezték a kérdést Sofiának, aki senkit sem hagyott válasz nélkül.

“Olyan sokan írtatok, hogy alig győzök válaszolni! Ha mást nem, egy lájkot mindenkinek küldök majd a hozzászólásához, így tudni fogjátok, hogy az üzenetetek eljutott hozzánk!” – tudatta az olvasókkal Sofia. A kommentelők között felbukkant az anyuka egyik régi kollégája, aki így reagált a kislány bejegyzésére: “Giulia igazán talpraesett és szorgalmas, szívből ajánlom őt munkatársnak!”