Gyerek

Szalmonellafertőzés: még ennyien vannak kórházban

A szalmonella baktérium okozta tünetek miatt az elmúlt héten több mint 80 beteg érkezett a Debreceni Egyetem klinikájára.
2019. Szeptember 26.
Szalmonellafertőzés: még ennyien vannak kórházban

A hajdúsámsoni szalmonellás betegek háromnegyede már elhagyhatta a Debreceni Egyetem gyermekklinikáját és a Kenézy Gyula egyetemi kórházat – közölte a Debreceni Egyetem (DE) az MTI-vel.

M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a szalmonella baktérium okozta tünetek miatt az elmúlt héten több mint 80 beteg érkezett a klinikára és az egyetemi kórház infektológiájára. A héten több mint ötvenen térhettek otthonukba és csökkenő tendenciát mutat az új betegek száma is: hétfőn hat, kedden négy, szerdán két új beteg került felvételre fertőzés gyanújával.

A kórházi ellátás alatt állók közül senki sincs súlyos, illetve életveszélyes állapotban – tette hozzá.

Korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben.

Az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik – jelezte korábban a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI