Gyerek

Sokan felháborodtak a 4 éves kislány apjának cselekedetén

Lefogadjuk, hogy ha van gyereked, veled is számtalanszor előfordult már, hogy ki kellett kísérd őt a nyilvános mosdóba. De vajon ilyenkor a női vagy a férfi mosdót "illik" választani?
2017. December 19.
Melyik mosdót használjuk a gyerekkel?

Nos, ezzel a dilemmával szembesült az az apuka is, aki a négyéves kislányával töltötte a délutánt, és a kicsinek egyszer csak pisilnie kellett. Ahelyett, hogy a férfi illemhelyet választotta volna, az édesapa úgy döntött, hogy a lányát a női mosdóba kíséri. Ez azonban –  a feleség szerint – nagy hiba volt.

“Segítsetek dönteni kérlek, kinek van igaza, a férjemnek vagy nekem?” –  írta az anyuka a Mumsnet nevű weboldalon közzétett posztjában. “Amikor a lányunknak vécéznie kell nyilvános helyen, a férjem meg van győződve róla, hogy az a helyes, ha a női mosdóba viszi őt. Hiába mondtam neki, hogy a nők ezt nem szeretik, és inkább a férfi mosdóba kellene vinnie. Nekem van igazam, vagy neki?”

Az embereket nagyon megérintette a téma, ugyanis már e cikk születésekor is 536 válasz volt a bejegyzés alatt.

“Még soha nem láttam férfit ilyesmit csinálni… soha”- írja valaki. “Teljesen elment az esze?”-  ért egyet egy másik hozzászóló. Mások a “nem helyénvaló”, “nem értek egyet” és “júj, ez bizarr” beszólásokkal bombázták a kérdésfeltevő anyuka posztját.

Nem mindenki volt azonban ezen a véleményen. Sokan beismerték ugyanis, hogy ők is az apukához hasonlóan cselekedtek volna. “Értem, hogy mi a nézeteltérés tárgya, de egy kislányt én is sokkal inkább egy női mosdóba vinnék, ahol külön zárható vécék vannak, mint a férfi illemhelyre, ahol ki tudja, mit lát”- írja egy posztoló. “Arról nem beszélve, hogy velem is előfordult már, hogy véletlen a férfi mosdóba nyitottam be, és hát mit nem mondjak, nem éppen a legkellemesebb élmény. Büdös és piszkos.” Egy másik hozzászóló is hasonlóan látja: “Tökéletesen egyetértek. Én biztos nem sértődnék meg, ha egy apuka behozná a kislányát a női mosdóba.”

Rengetegen vetették fel egyébként a kérdés kapcsán, hogy több nyilvános családi illemhelyre lenne szükség, hogy a szülők ne legyenek kitéve hasonló kellemetlen szituációknak. A nyilvános illemhelyek amúgy sem a legideálisabbak, így a speciálisan kialakított mosdókkal biztos, hogy megkönnyítenék a kisgyerekesek életét.

(Cikk forrása itt.)

Kapcsolódó cikkeink gyereknevelés témában:

6 szülő kellemetlen gyerekes sztorija

Így neveld, hogy ne legyen mit megbánnod

Top 5 tiltólistás dolog a gyereknevelésben