Gyerek

Sikeresebb az a felnőtt, aki gyerekként házimunkát végzett

Sok szülő nem tartja fontosnak, hogy a gyerekeknek is végezzenek otthon házimunkát, szeretnék minél jobban kímélni őket, pedig a házimunkával éppen a későbbi sikerességüket alapozzuk meg.
2019. Június 16.
Engedd, hogy segítsen a házimunkában!

“Ha a gyerekek már korán megtanulják, hogy el kell végezniük bizonyos feladatokat ahhoz, hogy rend legyen az életükben, könnyebben tudnak felnőttként is igazodni a kihívásokhoz” – mondta Julie Lythcott-Haims, aki egy nagyszabású kutatásra alapozta a tanulmányát. Azt állapította meg, hogy azok a felnőttek, akik gyerekként több házimunkát végeztek, boldogabbak és sikeresebbek voltak és a munkahelyükön is jobban teljesítettek, például hatékonyabban tudtak együttműködni a kollégáikkal.

“Ha a gyerek nem pakol el maga után, nem viszi ki a szemetet vagy nem segít a mosásban és mosogatásban, az azt jelenti, hogy ezeket a feladatokat valaki más csinálja meg helyettük” – magyarázta Lythcott-Haims. “Vagyis, nemcsak a munkától kíméljük meg őket, hanem attól a tudástól is, hogy a munkát el kell végezni, és mindenkinek ki kell vennie a részét a feladatokból.”

(Forrás: parents.com)

Ezt is érdemes elolvasni: