Gyerek

Remélhetőleg hagyományos módon indulhat az új tanév

Remélhetőleg normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt.
2020. Július 14.
Remélhetőleg hagyományos módon indulhat az új tanév (Fotó: Getty Images)

Ezt Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár mondta el hétfőn, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a koronavírus lehetséges következményeiről a következő tanévre vonatkozóan.

Az államtitkár elmondta, hogy ősszel remélhetőleg elkerülhető a rendszerszintű átállás a digitális munkarendre, és erről csak ott kell majd döntést hozni, ahol járványügyileg szükséges. A tanév kezdetéig még másfél hónap van, ez idő alatt az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján vizsgálják, milyen új technológiai megoldásokat lehet használni, ha újra otthoni oktatás lesz – tudatta. Hozzátette azt is, hogy a tanév legelejét arra is használják majd, hogy felkészüljenek a rendkívüli eseményekre.

Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy az érettségire felkészülés sikeres volt, a jegyek átlaga idén 3,61 volt, ami nem tér el az elmúlt öt év átlageredményétől. Az elégtelen osztályzatok aránya azonban alacsonyabb, 0,89 százalék volt.

Forrás: MTI