Gyerek

Programajánló: mesebeli küldetés a Vajdahunyadvárban

Miből építi fészkét a főnixmadár? Mit eszik a táltos paripa? Hogyan születnek a griffek? - mindez és még sok mesés titok kiderül a Vajdahunyadvárban látható interaktív kiállításon mely már csak az őszi szünet végéig, november 3-ig látogatható!
2019. Október 21.
Programajánló: mesebeli küldetés a Vajdahunyadvárban

A Vajdahunyadvárban látható új, őszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli kalandra, mesebeli küldetésre hív. A látogatók a játék során sosem látott tájakat barangolhatnak be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket.

Egy kapzsi Kobold fortélyos terven ügyködik: foglyul ejtette a mesék és mítoszok varázslényeit, hogy segítségükkel megkaparinthassa az Aranyhegy kincsét. A képzeletbeli küldetés célja a legendás lények kiszabadítása és a Kobold bűvös medáljának megszerzése.

A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e kiszabadítani egy manót az álomcsapdából, vajon felismerik-e egy griff lábnyomát, vagy hogy kifog-e rajtuk az egyszarvú karámjának trükkös illúziója. Megtudhatják továbbá, elboldogulnak-e egy csapat tétova törpével, egy lobbanékony főnixmadárral vagy egy megbűvölt sárkánnyal.

Programajánló: mesebeli küldetés a Vajdahunyadvárban

A kiállítást járva a részvevők felfedezhetik a mesék világát, találkozhatnak a mítoszok és mondák számos legendás teremtményével, rácsodálkozhatnak meglepő külsejükre és varázslatos képességeikre. A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék megújult látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg mesés felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Programajánló: mesebeli küldetés a Vajdahunyadvárban

A VARÁZSLÉNYEK – MESEBELI KÜLDETÉS című kiállítás és játék már csak november 3-ig látogatható a Vajdahunyadvárban. Fontos információ, hogy a kiállítás október 28-án és 29-én zárva tart, október 23-27. valamint október 30-tól november 3-ig viszont meghosszabbított napi nyitvatartással, 9−17 óráig várja a látogatókat!

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Bővebb információ, képek, élménybeszámolók: www.facebook.com/F.Exhibition

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR

Rendkívüli ünnepnapi és szünidős nyitvatartás:

október 28., 29. (hétfő, kedd) – ZÁRVA!

október 23-27., október 30-tól november 3-ig – NYITVA 9-17 óráig!!!

Korosztályi ajánlás: 4-99 éves korig

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot. A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Forrás: F Exhibition