Gyerek

Penésztől betegek az etyeki iskolások

Egészségre káros mennyiségű penész van az etyeki iskola tantermeiben. A gyerekek egyre többször betegek. A szülők pénzt gyűjtenek a felújításra.
2019. Augusztus 08.
Penészes az etyeki iskola, a szülők gyűjtésbe kezdtek

Az etyeki iskola egyik melléképülete a régi pártházban van, itt található négy tanterem, amelyekben akkora a penész, hogy az ártalmas az egészségre. A szülők pénzt gyűjtenek, hogy fel tudják újítani a tantermeket – erről számolt be az RTL Klub Híradója.

A romos épület, vizes, mállik, az ajtók rozsdásak és vastag penészréteg van a linóleum alatt.

A szülők azt vették észre, hogy az asztmás és allergiás gyerekek egyre többször betegedtek meg, ezért a szülők kérésére az önkormányzat méréseket végeztetett az épületben és kiderült, hogy már egészségre káros mennyiségű penész található a tantermekben.

Az épületet eddig is főleg a szülők újították fel, most a már összegyűjtött 500 ezer forintból is maguk kezdték meg a felújítási munkákat.

A fenntartó tankerület légtisztítókat ígért a tantermekbe.

Az önkormányzat szerint egyébként a régi pártházat már nem lehet költséghatékonyan felújítani, ezért már 2007-ben le akarták bontani. Most egy új iskolaépületet szeretnének felépíteni, erre 2 milliárd forintot igényeltek is az államtól, és már meg is vették a telket hozzá. Addig amíg elkészül, évente két termet újítanak fel, a penészmentesítéshez pedig megduplázzák a szülők által összegyűjtött pénzt.

Forrás: HVG.hu