Gyerek

Óvónők fertőződtek meg koronavírussal Budaörsön

A május 25-ei újranyitás előtt minden óvodai és bölcsődei dolgozót, összesen 215 személyt tesztelt koronavírusra a budaörsi önkormányzat.
2020. Május 27.
Óvónők fertőződtek meg koronavírussal Budaörsön (Fotó: Getty Images)

Már az újranyitás előtt tesztelték az intézmények dolgozóit, hogy nem fertőződött-e meg valaki az új típusú koronavírussal. A budaörsi önkormányzat oldalán megjelent tájékoztató szerint ugyanis mindent megtesznek azért, hogy az óvodákban és a bölcsődékben biztonságos körülményeket teremtsenek a gyermekeknek – írja a Házipatika.com.

Wittinghoff Tamás, polgármester tájékoztatása szerint öt, egyébként tünetmentes munkatársunknál lett pozitív a teszt. Ők karanténban lesznek 2 hétig, majd akkor állhatnak munkába, ha ezt követően a megismételt teszt negatív eredményt mutat. A koronavírus elleni védekezés jegyében az újranyitás előtt az intézmények helyiségeit, felszereléseit és a játékokat is alaposan fertőtleníttették.

A tájékoztatóban kiemelték, hogy jelenleg úgy néz ki, hogy az országban az átfertőzöttség alig éri el az 1 százalékot, ám Budapesten és közvetlen közelében valószínűleg magasabb az arány. A járványveszély ugyan már csökkent, de még nem múlt el teljesen, ezért a polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is be kell tartani a szükséges járványügyi előírásokat és higiéniai tanácsokat.

Ezért a szülőktől azt kérik, hogy vegyék komolyan és tartsák be az intézményvezetők által bevezetett biztonsági intézkedéseket, melyek a gyermekek érkezéséhez és elviteléhez kapcsolódnak.

Forrás: HáziPatika.com