Gyerek

Ötven év után találkozott az anyjával – hálás érte, hogy örökbe adta

Lisa ötven év után találkozott biológiai anyjával - hálás neki, hogy tinédzserként örökbe adta, mert nem tudta felnevelni.
2021. Július 12.

Az 51 éves Lisa Phillips tavaly döntött úgy, hogy megkeresi vér szerinti anyját, aki tinédzserként lemondott róla. A nő sokáig gyötrődött, hogy örökbefogadó szülei nem bántódnak-e meg azon, ha megkeresi azt az embert, aki világra hozta.

“Anyukám és apám iránti tiszteletből fakadt, hogy nem korábban indítottam el a keresést” – mondta Lisa, akiben a megismerés utáni vágyakozás minden egyes évben egyre mélyebbé vált.

Végül egy tévéműsor segítségével akadt rá az immár hetvenegy éves Susan Atkinsre, a szülőanyjára, aki tizenkilenc éves volt, amikor úgy döntött, örökbe adja újszülöttjét, hogy a babának jobb élete lehessen, mint amit ő tud neki biztosítani.

“Minden nap Lisára gondoltam, minden nap – mondta Susan a Dailymailnek. – Egy pillanat sem telt el úgy, hogy ne gondoltam volna rá, de mindig féltem.” Susan állítja, azért nem kereste lányát, mert nem akart beavatkozni egy másik család életébe.

Anya és lánya találkozása ragyogóan sikerült. Lisa elmondta Susannak, hogy hálás neki, amiért ilyen szép élete volt az örökbefogadó szüleivel. Kiderült, hogy Susan annak idején tíz napot töltött a kislányával, és arra kérte az örökbefogadást intéző ügynökséget, hogy az “új” szülők Lisának nevezzék el a kislányt.

“Nagyon hálás vagyok nekik, hogy megtették ezt értem – mondta az idős nő. – Tisztelem a szüleit, csodálatos emberek.”

Lisának egyébként hatéves korában mondták el, hogy örökbe fogadták, a nő azonban az esküvője napján érezte leginkább, hogy hiányzik a biológiai anyja. “Nagy, hagyományos fehér ruhás esküvő volt. Egész nap fájt a szívem, hogy ő nem volt ott” – magyarázta Lisa, akinek van egy huszonegy éves lánya, Bethany.

Susannak, aki hatvanhat éves férjével él, két gyermeke van, Tony és Lisa, illetve már három unokája.