Gyerek

Ottfelejtettek két diákot egy kecskeméti általános iskola osztálykirándulásán

Nemrég az egyik kecskeméti általános iskola osztálykirándulásán felejtettek két gyermeket.
2022. Június 02.
Ottfelejtettek két diákot egy kecskeméti általános iskola osztálykirándulásán (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)

Az esetről a Blikk egyik olvasója számolt be a lapnak.

A névtelenséget kérő szülő arról írt, hogy a gyerekeit osztálykirándulásra vitték Eger, Szilvásvárad, a Szalajka-völgy környékére. De miután elindultak haza, bizonyos idő eltelte és távolság megtétele után vették csak észre azt, hogy ott maradt két gyermek.

A szülő szerint az incidenst ráadásul nem a gyermekekért felelős tanár, hanem egy diáktársuk vette észre. Miután visszafordultak, szerencsére megtalálták az elveszett diákokat.

“Rájuk bízzuk a gyermekeinket, és így vigyáznak rájuk? Mi van, ha történt volna valami azzal a két gyerekkel? Hogy számoltak volna el a szülőknek?” – írja a levélben a szülő.

A lap újságíróját az érintett iskola igazgatója az illetékes tankerületi központhoz irányította. A Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Zsámboki Anna arról tájékoztatta a lapot, hogy az intézmény 7. évfolyama május 17-én közös osztálykiránduláson vett részt, a létszám miatt 2 autóbusszal. A kirándulás során 2 tanuló kérte, hogy hazafelé a másik autóbuszban utazhasson, azonban az indulási időpont félreértése miatt arra a járműre sem szálltak fel. Az indulást követően kiderült a félreértés, az osztályfőnök pedig azonnal telefonon beszélt az érintett tanulókkal, akik a megállóban várták meg, amíg a busz visszaérkezett.

A szülő levelének részletei és a tankerületi központ igazgatójának teljes tájékoztatása a portál cikkében található.