Gyerek

Nevet változtatott a kislány, akit a szülei Ikeának hívtak

Azért választották ezt a nevet a lányuknak, mert kedvezményben reménykedtek.
2022. Február 09.
Teljesen megértjük a döntését! (Fotó: Getty Images)

A meghökkentő eset Nagy-Britanniában történt: a szülők a svéd bútoráruházról nevezték el a gyereküket, abba azonban nem gondoltak bele, hogy emiatt később gúnyolódás tárgyává válhat. Így is lett, ezért a kislány amint lehetett, nevet változtatott. Bár számos kedvezményben részesültek a névválasztás miatt, a gyerek nagyon sok kellemetlenséget élt át.

Ma már szinte meg sem lepődünk, amikor fura nevek bukkannak fel az anyakönyvezhető keresztnevek listájában, ezek a Norwichben élő szülők viszont igazán túllőttek a célon. Azután döntöttek úgy, hogy az Ikea nevet adják a lányuknak, hogy az anyuka látott a tévében egy tetszetős bútorreklámot – megtetszett neki a név hangzása és abban reménykedett, hogy ezzel a húzással sok, kizárólag nekik járó kedvezményt kapnak majd az áruházlánctól.

Ikea Dagless 19 évvel ezelőtt született, a nagy esemény alkalmából a szülőknek valóban küldtek is egy kanapét egyenesen Svédországból és a kislánynak is csomagoltak mellé sok-sok babajátékot. A hétköznapi emberek már nem reagáltak ilyen lelkesen, amikor a kislány bemutatkozott. A Mirror újságíróinak azt mesélte január végén, hogy otthon csak becézve használták a nevét és Keának szólították, az óvodában és az iskolában azonban folyamatosan csúfolták, amiért Ikeának hívták.

Sok gyerek nem tudta, honnan ered a kislány neve, a többiek azonban gyorsan felvilágosították őket, így egyre többen találtak ki neki olyan gúnyneveket, mint például “lapra szerelt”. Az állandó csúfolódás teljesen beárnyékolta a kislány mindennapjait, ezért amint a törvények lehetővé tették, hogy éljen a névváltoztatás lehetőségével, kérvényezte is a módosítást.

Szülei is megértették, hogy nem szeretné tovább viselni az általuk választott nevet, igaz, tartottak tőle, hogy a változtatás miatt elesnek a számukra nyújtott kedvezményektől és ajándékoktól. 

A fiatal nő ma már a Jasmine nevet viseli, és hatalmas megkönnyebbüléssel gondol az elmúlt évekre, a családja azonban továbbra sem hagyott fel azzal, hogy Keának szólítsa. Szerencsére a svéd áruházláncra nem orrolt meg úgy, mint a régi keresztnevére, ezért ha kedve tartja, minden rossz érzés nélkül vásárolgat náluk, az új lakásába is több bútort rendelt tőlük.