Gyerek

Nem tudják elkezdeni a tanévet két iskolában sem

Két iskolában is pozitív lett a tanárok tesztje, nem tudják megkezdeni a tanévet ezekben az iskolákban.
2020. Szeptember 01.
Nem tudják elkezdeni a tanévet, koronavírusos az egyik tanító (fotó: Getty Images)

A Facebook-on jelentette be Győrújfalu polgármestere, hogy a koronavírus miatt nem tudják elkezdeni a tanévet a helyi általános iskolában- írja a 24.hu.

Nagy Imre Attila polgármester azt írta:

a Nemzeti Népegészségügyi Központ döntése alapján holnap nem nyit ki a Győrújfalui Általános Iskola, gyerekeink nem kezdhetik meg a 2020-2021-es tanévet. (Döntés meghozatala során az egykori ÁNTSZ az Oktatási Hivatal protokollját követte.)

Sajnálatos módon egy tanítónénink pozitív Covid-tesztet produkált, aki a múlt héten tantestületi ülés keretein belül ráadásul a teljes tanári karral érintkezett. Ha és amennyiben minden a reményeink szerint alakul, akkor szeptember 7-én (hétfőn) kezdődik a tanítás az intézményünkben.

Közben az óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában három pedagógus koronavírus tesztje is pozitív lett. Hivatalos közleményt nem adott ki még az intézmény, de a 3.kerulet.ittlakunk.hu-n megjelent az igazgató szülőknek kiküldött közleménye. Ebben ez áll:

“Tisztelt Szülők!

Sajnálattal értesítem Önöket, hogy az idei tanévet a szokásos módon nem tudjuk elkezdeni. Ennek oka, hogy az angol anyanyelvű Billingualos tanárok között 3 COVID vírussal fertőzött személy van. A párban tanítók nagy része velük közös programon vett részt, így közeli kapcsolatba kerültek velük. Ezeknek a tanároknak az adatait továbbítottuk / természetesen az ő beleegyezésükkel / az illetékes hatóság felé, akik felvették a kapcsolatot az egészségügyi hatóságokkal.

Tünetmentes valamennyi kollégánk, ezt örömmel tudatom. A fertőzés elkerülésére a tankerület ózonos fertőtlenítést rendelt meg, ami jelenleg is zajlik. Az épület reggelre teljes mértékben és kockázat nélkül, minden kórokozótól mentesen várja a gyerekeket.

A NEBIH felé tovabbítottuk azoknak a névsorát, akik érintkeztek az angol anyanyelvű tanárokkal, ez 30 főt jelent. Miután tünetmentesek vagyunk, a szűrés elvégzésére a jelenlegi kötelező protokoll szerint nincs szükség, ezért a tesztek elvégzését magánszemélyként külön kérvényeznünk kellett. Ezek várhatóan a hét folyamán elvégzésére kerülnek.

A tanítás helyi rendjéről jelenleg is egyeztetés folyik. Még a mai napon értesítjük Önöket arról, hogy az elkövetkező 4 napon az iskola milyen keretek között működik majd. Egyet biztosan tudok: minden gyerek számára nyitva leszünk. Tiszteletben tartjuk azonban a szülőknek azt a jogát, hogy Önök dönthetnek gyermekük távol maradásáról is, erről kérem az osztályfőnököket értesíteni szíveskedjenek.

Határozottan kérem a kötelező járványügyi szabályok fokozott betartását, a közösségi terekben maszk viselését, és a gyakori kézmosást és kézfertőtlenítést, a távol tartási szabályok betartását, melyeket mi is fokozottan betartunk és ezt kérjük mindenkitől. Remélem, hogy néhány nap múltán zökkenőmentesen folytathatjuk az iskolai életünket. Ennek reményében kérem türelmüket és támogatásukat, melyben bízom.”

Forrás: 24.hu