Gyerek

Négy étel, amitől jobban alszik a gyerek

Elképesztő energiával tudnak pörögni a kicsik még akkor is, mikor anyának már ki kell pöckölnie a szemét, hogy ébren maradjon magzatával. Meglepő, de egyes ételekkel elősegíthető a könnyebb elalvás, és javítható a gyerek alvásminősége.
2018. Március 05.
Bizonyos ételekkel megkönnyítheted az elavást

Például azzal, hogy milyen ételt adsz neki lefekvés előtt. Néhány egyszerű étellel segítheted a folyamatot. Bízz bennünk és akár már ma este próbáld ki a tippjeinket.

1. Banán

A banánban található melatonin és szerotonin nyugtató hatással rendelkezik. A banánban található még magnézium is, ami ellazítja az izmokat és segíti, hogy a baba gyorsan elaludjon. Nem mellesleg a banánt a gyerekek többsége szereti. A banán textúrája azoknak a gyerekeknek is kellemes, akik éppen fogzanak. A banánt sokféleképpen tálalhatod, desszertként és gyümölcsként is, pépesítheted, keverheted más élelmiszerekkel is.

2. Meleg tej

A tej fontos élelmiszer a gyerekeknek. A meleg tej gazdag kalciumban, és egy triptofán nevű aminosavban. A triptofánnak van egy nyugtató tulajdonsága, ami segíti az ellazulást és a nyugodt alvást. A tej gazdag kalciumtartalma pedig segíti a triptofán aktivitását. A legtöbb gyerek szívesen iszik meleg tejet lefekvés előtt. A gyermek életkora természetesen befolyásolja a tej használatát: egy éves kor előtt ne adj neki tejet.

3. Joghurt

Tudtad, hogy a joghurt is segíti az elalvást? Igen, ha a joghurtot zabpehellyel vagy főtt rizzsel kevered össze, akkor nem csak az elalvásban segíti a gyermeket, hanem az emésztésére is jótékonyan hat. Nem beszélve arról, hogy a joghurt nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és foszfort, ami nagyon fontos a csontok fejlődéséhez.

Ne olyan joghurtot válassz, ami hozzáadott cukrot tartalmaz, a legjobb, ha te magad készíted el otthon.

4. Zabpehely

A zab elősegíti a melatonin termelődést, amelynek enyhe nyugtató hatása van. Meleg tejjel vagy banánnal keverve hatékony kombinációt ad ahhoz, hogy gyermeked könnyebben elaludjon. A zab egyébként is nagyon egészséges étel, magas minőségű összetevőket tartalmaz.

A legfontosabb az, hogy a gyermeked ne éhesen feküdjön le. A tele gyomor, a jóllakottság segíti az alvást.

A fenti élelmiszerek gyorsan felszívódnak, ezzel megkönnyítik a elalvást is, sőt ahhoz is hozzájárulnak, hogy hosszabb ideig aludjon a gyerek.

(Cikk forrása itt)

Kapcsolódó cikkeink: