Gyerek

Mióta apa vagy, még jobban szeretlek

Gyönyörű vallomás egy édesanyától.
2019. Szeptember 23.
Drága férjem: újra és újra beléd szeretek ezekben az időkben (Fotó: iStock)

Kedves férjem,

amikor találkoztunk, azt gondoltam, hogy olyan mély, elemi, valódi szerelmet érzek, hogy azután többé nem eshetek újra szerelembe. De tévedtem.

Amikor elsírtad magad, mikor először megláttad az újszülött babánkat, és elvágtad a köldökzsinórját, újra beléd szerettem.

Amikor mindenhol csupa tejfoltos voltam, egyik oldalt az anyatejet fejve, a másikon a gyermekünket szoptatva, ugyanabban a nadrágban, amit a hét többi napján is viseltem, és te azt mondtad, hogy gyönyörű vagyok, újra beléd szerettem.

Amikor karácsonykor egész éjjel fent maradtál, hogy felépítsd a Master Lego Set-et, újra beléd szerettem.

Amikor az ultrahangon nem volt érzékelhető szívverés, és te tudtad, hogy nincs az a szó, ami elviselhetőbbé tenné a fájdalmam, ezért inkább szorosan megöleltél, újra beléd szerettem.

Amikor felébredtem, és az ágyon a te oldalad már be volt ágyazva, mert a földszinten a valaha volt legjobb húsvéti tojásvadászatot készítetted elő, újra beléd szerettem.

Amikor 9 hónapos terhes voltam, és te festetted ki helyettem a körmömet, újra beléd szerettem.

Amikor el is feledkeztem az összehúzódások okozta fájdalomról, mert annyira megnevettettél a szülészeten, újra beléd szerettem.

Amikor ötödszörre is végignézted velem az Igazából szerelmet, újra beléd szerettem.

Amikor mindenki beteg volt otthon, és te takarítottad ki a mosdót, újra beléd szerettem.

Amikor mellettem álltál, mikor a legkisebb gyermekünk bajban volt, és imádkoztál mindkettőnkért, és egy millió kérdést feltettél az orvosnak, újra beléd szerettem.

Amikor éjszaka a földön, a kiságy mellett aludtál, újra beléd szerettem.

Amikor megtanítottuk a kisfiúnknak, mennyire fontos a lovagiasság, és hogy akkor is tartsa az ajtót másoknak, ha arra maguktól is képesek lennének, újra beléd szerettem.

Amikor két hétig túlóráztál 30 órát, csak azért, hogy megengedhessük magunknak a családi vakációt, újra beléd szerettem.

Amikor háromszor is felültél a hullámvasútra, annak ellenére, hogy mindig hányingered lesz tőle, csak mert a kisfiúnk annyira szerette volna, újra beléd szerettem.

Amikor találok egy újabb ráncot vagy ősz hajszálat, és te minden alkalommal azt mondod, hogy az évek csak még szebbé tesznek, újra beléd szeretek.

Egyesek azt mondják, a szerelem vak. Ezzel nem értek egyet. Szerintem az igaz szerelem inkább olyan, mint tágra nyílt szemmel, szeretettel és elfogadással szemlélni valakit, ismerve minden erényét és hibáját. Bátorítással és türelemmel. Az igaz szerelem az, ami a legrosszabb helyzetben is segít meglátni a fényt. Minden nap ezt érzem. Újra és újra.

A cikk forrása: mother.ly

Kapcsolódó írásaink: