Gyerek

Már 33 éves Haley Joel Osmen, a Hatodik érzék kisfiúja

Bár nem ez volt az első filmszerepe, a Hatodik érzék kisfiújaként lett világhírű Haley Joel Osment, aki ma már 33 éves. Nézd meg, mi történt vele azóta!
2022. Március 30.
Így nézett ki Haley Joel Osment a Hatodik érzékben (Fotó: Getty Images)

1999-et írtunk, amikor a mindössze 11 éves Haley Joel Osment a Hatodik érzék című filmben eljátszotta a szellemekkel társalgó kisfiú szerepét, ráadásul nem is akárhogyan! Még Oscar-díjra is jelölték, amit végül elhappoltak előle, de ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy nagyszerű alakítást nyújtott. 

Ígéretesnek induló karrierje azonban nem ezekkel a filmekkel indult: 1994-ben, 6 évesen a Forrest Gump című film végén lehetett látni: ő bújt Forrest és Jenny kisfiának bőrébe, és igazán emlékezetessé vált az a zárójelenet, melyben Tom Hanks és Haley együtt ülnek a buszmegállóban.

A film, amiben Bruce Willis mellett játszhatott, Hollywood egyik legnagyobb kasszasikerének számított, így nem volt semmi meglepő abban, hogy nem sokkal később Steven Spielberg is forgatott vele: az A.I. – Mesterséges értelem című filmben szerepelt. 2000-ben Kevin Spacey és Helen Hunt mellett játszott A jövő kezdete című filmben, ahol szintén nagyot alakított. Szinte borítékolva volt, hogy felnőtt korára igazi sztár lesz belőle, a dolgok mégis máshogy alakultak.

Nem tett jót Haley hírnevének, hogy 2006-ban ittas vezetés közben okozott balesetet (amiben maga is megsérült) és kábítószer-birtoklásért is felelnie kellett. 3 év felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kapott, valamint 60 órás részvételre is kötelezték egy rehabilitációs programban. Sokak szerint ezzel az ítélettel végérvényesen megpecsételték Haley sorsát, aki ezután tényleg csak kisebb filmszerepeket kapott.

Már 33 éves Haley Joel Osmen, a Hatodik érzék kisfiúja

Így néz ki ma a kisfiú a Hatodik érzékből

(Fotó: Getty Images)

Közelébe sem ért annak a sikernek, amit gyerekkorában jósoltak neki! Kifejezetten rosszul sült el például az X-aktákban való szereplése 2017-ben, amit a kritikusok a “sokkoló” jelzővel illettek és megjegyezték, hogy a színész “megkeseredettnek tűnt”. 

Magánéletéről nem sokat lehet tudni, ami biztos, hogy 2002-ben egymásba szerettek Mae Whitman színésznővel, akivel A dzsungel könyve című film forgatásán ismerkedtek meg. Kapcsolatuk nem tartott hosszan, ma pedig minden bizonnyal szingliként – de rengeteg baráttal körülvéve! – éli mindennapjait Haley.

Rajongói közül sokan aggódtak az egészségéért, a színész ugyanis szemmel láthatóan kikerekedett, 2014-ben futótűzként terjedt a neten a halálhíre, amiről szerencsére gyorsan bebizonyosodott, hogy csak egy ízetlen tréfa volt. Haley ma köszöni szépen jól van, és nem hagy fel a színjátszással még akkor sem, ha a gyerekként neki jósolt hírnévre nem sikerült szert tennie.