Gyerek

Kitiltják a nyolc évnél fiatalabb gyerekeket a macskakávézóból

Nem engednek be többé nyolc évesnél kisebb gyerekeket a debreceni macskakávézóba, mert egy kislány az emeletről hajította le a hely egyik cicáját. Nem ez volt az első eset, hogy kifogásolhatóan viselkedtek a vendégek.
2020. Október 27.
Kitiltják a nyolc évnél fiatalabb gyerekeket a macskakávézóból (fotó: Getty Images)

Múlt héten egy kislány a debreceni macskakávézó emeletéről ledobta a hely egyik cicáját. A macskakávézó szeptember 9-én nyitott, eredetileg tíz macska mellett lehetett kávézni, ami vonzotta a gyerekes családokat is, a kisebb vendégek közeledése azonban egyre gyakrabban fajult kínzásig – írja a Telex.

A debreceni macskakávézóba október 27-től nyolc évnél fiatalabb gyereket nem engednek be az elmúlt időszak tapasztalatai miatt. Bár Oszkár, a macska túlélte a zuhanást komolyabb sérülések nélkül, a kávézó tulajdonosainak elfogyott a türelme.

“Tízből hét család tök normális, ezért is sajnálom, hogy meg kellett hozni ezt a döntést, de innentől kőkeményen ellenőrizni fogjuk a gyerekek életkorát. Belépéskor hivatalos iratokat kérünk, amivel a szülők igazolni tudják a gyerekek korát”- mondta a Telexnek Karakas Richárd, a macskakávézó tulajdonosa. Ő egyébként a rendszeres problémákért nem is feltétlenül a gyerekeket, sokkal inkább a szülőket hibáztatja.

Elmondta, hogy előfordult, hogy az egyik gyerek fel- és ledobálta az egyik cicájukat, de hiába szóltak a szülőnek, semmi nem történt. Ugyanez történt akkor is, amikor Oszkárt ledobta a kislány az emeletről. A hely tulajdonosai szerint a nyolc éves kor egy olyan határ, amikor már a gyerekek is jobban felfogják mi történik körülöttük, és “talán a házirendet is el tudják alaposan olvasni”. Merthogy a macskakávézóban 15 pontos házirendben kérik a vendégektől, hogy például ne nyúzzák az állatokat, ha azok éppen alszanak, és arra is, hogy semmiképpen ne tömjék őket édes sütikkel.

“Ez persze még a felnőtteknek sem megy mindig. Az egyik hölgy vendégünk tejszínhabbal és sütivel etette az egyik cicánkat, mert így akart szelfzni vele. A macskának a cukros tejszínhabtól begyulladt az egész bélrendszere. Ő annyira rosszul van, hogy hazavittük, vele már nem is találkozhatnak a vendégek”- mondta a tulajdonos.

Karakas Richárd szerint a hírnek többen kifejezetten örültek, egy pécsi macskakávézó tulajdonosa pedig azt írta nekik, hogy ő már a nyitástól bevezette a korhatárt.

A budapesti macskás kávézók közül van, amelyik a tapasztalatok alapján vezetett be hétvégi korhatárt szintén nyolc éves korban meghatározva, egy veszprémiben pedig 8 év alatt egyáltalán nem, 12 év alatt pedig csak szülői kísérettel lehet kávézni.

Forrás: Telex.hu