Gyerek

Interaktív tanösvény nyílt a Budakeszi Vadasparkban

A gyerekek közvetlen, élményben gazdag természeti nevelésére nyújt újabb játékos megoldást a Budakeszi Vadaspark interaktív, újonnan nyílt tanösvénye - adta hírül az MTI.
2016. Július 06.

A tanösvény a park már meglévő útvonalaihoz és állatkifutóihoz kapcsolódva biztosít még informatívabb kikapcsolódást a családok számára.

A Vadaspark új tanösvénye izgalmas módon kalauzolja körbe a látogatókat, az állatok kifutói mellett található állomások pedig számos megoldandó feladatot és kalandot kínálnak.

A játékos fejtörők mellett az ismeretszerzést négy helyen található “hangos tábla” segíti, amelyekkel a közelben lévő, ám a vadonban ritkán hallható állatok hangját lehet lejátszani, a nyomsatírozóval ellátott nyomgyűjtő füzetben pedig zsírkrétás satírozással kirajzolódik, hogy néz ki az adott állat nyoma a földön. A füzet fajról tartalmaz egy kisebb leírást, egy színezőt és különböző fejtörőket is, nem utolsósorban pedig a kalandozás állomásai is rögzíthetőek benne.

A látogatók mindezek mellett megleshetik az itatóra járó madarakat, valódi szarvakat és agancsokat tapinthatnak, az ugrópályán “összemérhetik” ügyességüket az állatvilág bajnokaival, a memóriatáblán különböző növények és állatok képét kutathatják, valamint számos madárfajjal is megismerkedhetnek.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Vadasparkba babával
  • Túrázás gyerekcipőben
  • Csíkos, pettyes, nagyszarvú
  • Forrás: MTI