Gyerek

Íme Bob Marley családjának dala egy igazságosabb világért

Bob Marley családja - többek között Stephen, Cedella és Skip Marley - kiadták a néhai legenda ikonikus One Love című számának újragondolt változatát, hogy így segítsék az UNICEF munkáját a koronavírus által leginkább sújtott gyerekekért.
2020. Július 20.
(fotó: UNICEF Magyarország)

Az eredmény elérhető minden jelentősebb platformon, például itt. A Marley-család az UNICEF kérésére vette fel a dalt, hogy így támogassák azokat a gyerekeket, akiknek az életét szétzúzta a koronavírus-járvány és megemlékezzenek a néhai világsztárról. A szám és a hozzá tartozó videó egyben része a Bob Marley 75. születésnapját ünneplő emlékévnek. A One Love újraírt verziójában Brazíliából, az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Indiából, Jamaicából, Kongóból, Maliból, Nigériából, Új-Zélandból, Szudánból és Szíriából származó művészek szerepelnek.

“A One Love a szolidaritásról íródott egy olyan időszakban, amikor a világ nagyon megosztott volt – ahogyan most is az. Ha összefogunk egy szívvel, szeretetben, akkor legyőzhetjük ezt a vírust, megvédhetjük a gyerekeinket és igazságosabbá tehetjük a világot” – mondta Cedella Marley. “Gyerekek szenvednek szerte a világon. Menekülttáborokban, nyomornegyedekben élnek, nincs hozzáférésük az egészségügyhöz, az oktatáshoz, megbélyegzik őket a származásuk, vallásuk, vagy nemük alapján. Ez a dal egy igazságosabb világról álmodik, amelyben minden gyermekkel egyformán bánnak – ahogyan azt az apám is elképzelte.”

A videóban a világ minden tájáról szerepelnek képsorok. A nézők láthatják például a Ghetto Youths Alapítvány gyerekeit, a non-profit szervezetet Stephen, Damian és Julian Marley alapította. Szerepel még a klipben az indiai színész Kareena Kapoor khan és a brit színésznő Lena Headey.

A koronavírus-járvány világszerte összekuszálta a gyermekek életét és tovább élezte az országokon belüli és az országok közötti különbségeket. Az UNICEF becslése szerint naponta 6000 gyermek halhat meg a vírus közvetlen következményeként a következő hat hónap során ##8211## közülük a legtöbben alacsony- és közepes jövedelmű országokban élnek, ahol a pandémia tovább gyengíti az amúgy is gyenge egészségügyi rendszereket és akadályozza a szolgáltatásokat. A gyermekek a COVID-19 járvány egyéb hatásaira is fokozottan érzékenyek, mint az iskolák bezárása, az élelmiszerhiány, az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, a gyógyszerellátás akadozása.

Íme Bob Marley családjának dala egy igazságosabb világért

A One Love egy ikonikus, összefogásra buzdító himnusz, egyben egy olyan dal, amely a gyerekek reményeiről és álmairól szól egy jobb, igazságosabb világért” ##8211## mondta Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója. “Most, a globális járvány közepén Bob Marley felhívásához csatlakozni időszerűbb, mint valaha. Kizárólag együtt győzhetjük le a koronavírust és képzelhetünk el egy igazságosabb világot a gyerekeknek”.

A dal minden bevétele az UNICEF Reimagine kampányát támogatja, a szervezet a leginkább rászoruló gyerekeket és családjaikat látja el szappannal, maszkokkal, kesztyűkkel és higiéniai felszerelésekkel, valamint segíti az egészségügyi rendszerek és az oktatás újraszervezését.

Az UNICEF Magyarország arra kéri a hazai közönséget, hogy támogassák a dal üzenetének megvalósulását és küldjék el a ONE LOVE szót a 13666-os adományvonalra, 500 Ft-tal támogatva ezzel az UNICEF munkáját egy szolidáris és igazságosabb világért a gyerekek számára. Bíztatunk mindenkit a dal megosztására és terjesztésére.

A közönség tagjai is részt vehetnek az akcióban a közöségi média felületeken keresztül, amelyet az ékszerkészítő Pandora és a TikTok videó platform is támogat. A TikTok elindítja #OneLoveOneHeart kihívását, amelyben a felhasználók a One Love kórust használhatják és meghívhatják barátaikat, szeretteiket, valamint adományozhatnak az UNICEF számára. Az Instagramon bárki felrakhatja a #OneLoveOneHeart filtert, amelynek minden egyes használatáért a Pandora 1 dollárral támogatja az UNICEF munkáját. Összesen egymillió dollár érhető így el.

Bob Marley One Love című dalának újraírt verzióját itt lehet meghallgatni:

Forrás: UNICEF Magyarország