Gyerek

Ilyen az élet, ha 20 gyereket nevelsz

Nagyot változott az élete a párnak, akik nevelőszülőként több mint 20 gyerekről gondoskodnak.
2021. Szeptember 08.

Egy éve mutatta be a Today az amerikai nézőknek a Nyugat-Virginiában élő nevelőszülőket, Monicát és Robertet. A Kinder-házaspár az elmúlt hét évben több mint húsz gyereket nevelt fel, és nem volt könnyű az életük. Tavaly épp a házuk teteje ázott be, és kétségesnek látszott, hogy lesz-e pénz megjavítani.

Szerencsére a nézők átérezték Kinderék nehézségeit, és adományokból gyorsan összegyűlt a tető ára. Sőt, jutott pénz egy kisbuszra is, így a gyerekek szállítása is megoldódni látszik.

Pedig a nevelőszülők munkája nem lett kevesebb, idén áprilisban ugyanis gondozásukba került a 3 éves James, júniusban pedig a 2 éves Nolan is, akit kábítószeres szülei elől menekítettek ki.  

Robert és Monica elmondták, hogy a két kicsi már “az ő fiaik”, akiket hatalmas odaadással igyekeznek felnevelni. Igaz, a kisebbek körüli feladatokba az idősebb testvérek is besegítenek.

Magyarországon sajnos két éve törölték az új Országos Képzési Jegyzékről  a nevelőszülői szakképesítést, miközben egyre nagyobb a hiány a hivatalos nevelőszülőkből.

  • Kapcsolódó cikkeink: