Gyerek

Így vedd rá, hogy joghurtot és gyümölcsöt egyen

Az egészséges táplálkozás már a kezdetektől nagyon fontos, de ha próbáltál már brokkolival kedveskedni virsli helyett, akkor pontosan tudod, hogy legalább olya nehéz is. Mutatunk viszont pár trükköt.
2017. December 09.
Az alma és a körte is remek édesítő

Nem lőhetsz mellé egy smoothieval. Banánt, joghurtot és bármilyen más gyümölcsöt, mondjuk epret vagy ribizlit rakj egy turmix gépbe és elegyíts. Ha mindezt nem télvíz idején készíted, akár jégkrémet is varázsolhatsz belőle, ha a mélyhűtőben lefagyasztod.

 

Ha a kölykök rajonganak valamilyen mesehősért, nyugodtan mondd nekik, hogy azért olyan erősek, gyorsak, vagy bátrak, mert gyümölcsöt esznek. Persze ha szkandereztek gyümölcsevés után nem árt figyelned rá, ki lesz a nyertes.

 

Cseréld le a cukrot

 

Ahelyett, hogy bármilyen mesterséges édesítővel helyettesítenéd a cukrot, használj például érettebb banánt. Ha muffint sütsz, vagy bármilyen süteményt, a banán az egyik legjobb édesítőszer, ami természetes úton édesít.

 

Fagyassz le egy banánt felszeletelve, majd rakd be a turmixgépbe. Adj hozzá egy kis mogyoróvaj krémet és tökéletes fagyihelyettesítőt kapsz, amit tuti imádni fog a gyerkőcöd.

 

A gyárilag édesített műzli helyett készíts inkább gyümölcspürét almából és körtéből, adj hozzá egy kis ropogós zabkását és rakj a tetejére joghurtot. Akárhogy is, a tálalás kulcsfontosságú.

 

Készíts egy gyümölcstálat gusztusos színkeverékkel, és egyből ellenállhatatlanná válik. Rakhatsz bele a szamócát, almát, banánt, narancsot és szőlőt, ha pedig a közepére egy kis joghurtot teszel, a színek csak úgy ragyogni fognak!

 

Ha viszont a látvány sem segít, vágj fel egy pár szelet gyümölcsöt, rakd egy tányérra és hagyd ott az asztalon azzal a címszóval, hogy ez apáé lesz ha hazajön. A gyerekek úgy is mindig azt akarják, amit nem kaphatnak meg, így egyenesen csoda lenne, ha nem nyúlnának hozzá.

Egészséges édességek: