Gyerek

Így használd fel a megmaradt csokinyuszikat! – 2 recept

Nálatok is megmaradt egy raklapnyi csokitojás és -nyuszi? Ha nem tudod, mit kezdj velük, mutatunk két szuper sütireceptet, amire tuti, hogy az egész család rá fog járni!
2018. Április 13.
Így használd fel a megmaradt csokinyuszikat!

Dupla csokis keksz

Hány darab lesz: 24

Elkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 12 perc

Hozzávalók:

– 110 gramm vaj (megolvasztva)

–  háromnegyed csésze barnacukor

– 1 tojás

– 1 tk vaníliakivonat

– negyed csésze kakaópor

– 1 csésze liszt

– 1 tk szódabikarbóna

– 125 gramm tejcsoki (megolvasztva)

– 100 gramm tejcsoki (durva darabokra vágva)

– 200 gramm fehércsoki chips

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses sütő esetén 140-re), majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezd a vajat és a cukrot egy tálba, majd egy kézi mixer segítségével dolgozd simára. Add hozzá a tojást és a vaníliát, és mixeld újabb 2-3 percig.

2. Mehet bele a liszt, kakaó, szódabikarbóna és az olvasztott csoki is. Keverd el alaposan, ezután szórd bele a darabolt csokit és a fehércsoki chips-et is, majd ismét dolgozd homogénre. Nem baj, ha ez egyből nem sikerül, eltarthat egy pár percig míg összeáll a tészta.

3. Egy kanállal adagolj kisebb kupacokat (kb. 3 centi távolságra egymástól) a sütőpapírral bélelt tepsire, majd lapogasd el őket egy kicsit, hogy kekszformát kapjanak. Ha túl lágynak érzed a tésztát, tedd a hűtőbe 10 percre, hogy kicsit jobban megszilárduljon.

4. Süsd körülbelül 10-12 percig, vagy addig míg kicsit meg nem repedeznek a kekszek a tetejükön. Hagyd 5 percig a tepsin hűlni őket, és csak ezután helyezd őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

Sütés nélküli fehércsokis sajttorta

Elkészítés: 30 perc

Hűtés: 4 óra

Hozzávalók:

– 2x 250 gramm sima kókuszos keksz

– 100 gramm vaj (megolvasztva, lehűtve)

– 2x 500 gramm krémsajt (szobahőmérsékletű)

– 1 csésze cukor

– 1 tk vaníliakivonat

– 1 csésze tejszín

– 200 gramm fehércsoki (megolvasztva)

– 2 zacskó zselatin

– negyed csésze forró víz

– fél csésze csoki chips

Elkészítés:

1. Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és tedd félre.

2. A kekszet és a vajat helyezd egy robotgépbe, majd dolgozd össze. A masszát tedd a tepsi aljára, és lapogasd jól el. Ez lesz a süti alapja. Hogy kellően megdermedjen, tedd be a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.

3. A robotgépbe most mehet a krémsajt, a cukor, a vanília, a tejszín és az olvasztott csoki, majd mixeld addig, míg egy homogén állagú krémet nem kapsz.

4. A zselatint keverd el a forró vízben, és add hozzá az imént elkészített krémhez. Keverd össze a masszát alaposan.

5. Majd vedd elő a tepsit a hűtőből, és az egész keveréket öntsd a kekszes alapra. A tetejét szórd meg csoki chips-szel.

6. Egész éjszakára, de minimum 3 órára tedd hűtőbe az elkészült sütit, majd szeleteld kockákra. Jó étvágyat!

(Cikk forrása itt és itt)

Kapcsolódó cikkeink: