Gyerek

Húsvét: cukor helyett ezekkel töltsd meg a nyuszi zsákját

Nem kell, hogy a húsvéti hosszú hétvége alatt a cukortúladagolás extrém méreteket öltsön a gyerekeknél. Összegyűjtöttünk néhány szuper alternatívát a csokitojásra!
2017. Április 11.

Közeleg a húsvét, a gyerekek pedig alig várják, hogy a kertben keresgélhessék, majd kibontogathassák a finomabbnál-finomabb csokinyuszikat és –tojásokat. Mi szülők viszont nem vagyunk annyira elragadtatva a gondolattól, hogy a nap végére a gyerek gyakorlatilag cukorsokkot kap a sok édességtől. De nem is kell, hogy a mókázás a csoki- és cukorevésről szóljon! Meg is mutatjuk, milyen ötletes dolgokkal készülhetünk, hogy kicsit egészségesebbé tegyük az ünnepet.

Amire szükségünk lesz: jó sok műanyag tojásra, melyeknek a belseje megtölthető.

1. Puzzle darabok: Tegyünk egy-egy darab puzzle-t a tojásokba. A gyerekek, ha megtalálták mindet, a végén kirakhatják a teljes képet.

2. Radír: Megtölthetjük a tojásokat különféle cuki, színes radírokkal is. A kicsiknek nagyobb kedvük lesz a leckeíráshoz is az új szerzeményekkel.

3. Házi kuponok: Készíthetünk saját magunk kis kuponokat is. A „ma nem kell semmilyen házimunkában részt vennem” és az „repeta a desszertből” kupon biztosan nagy sikert arat majd. Csak azt ne felejtsük el limitálni, hogy milyen gyakran válthatják be őket!

4. Buborékfújó: Ezekből is elrejthetünk párat a kertben. A kicsik imádják őket. Ha megtalálták, kezdődhet is a móka.

5. Cukormentes gumicukor: Jó alternatíva lehet a bio cukormentes gumicukor, aminek legalább némi gyümölcstartalma is van, és nincs telenyomva színezékkel és cukorral.

6. Süti hozzávalók: Vonjuk be a gyerekeket is a húsvéti sütisütésbe! Tegyünk egy-egy hozzávalót (pl. mazsolát, fekete csoki pasztillát) a műanyag tojásokba, mellé pedig helyezzük be magát a receptet is egy kis cetlin.

7. Bélyegző: Egy-két szuper húsvéti nyuszis bélyegző is vidám és kedves ajándék.

8. Kisautó: Fiúknak kötelező néhány színes kisautót is elrejteni a tojásokban.

9. Ékszer: Ugyanígy lányoknak mehet a tojglikba bizsu karkötő, nyaklánc, fülbevaló.

10. Gyöngy: A kislányok szívesen meg is csinálják maguk a saját ékszereiket, ezért ezekhez hozzávalókat is összeválogathatunk (pl. damil, gyöngyök).

11. Pattogós labda: A kis sötétben világítós fajtákat szinte minden gyerek imádja!

12. Ropogtatnivaló: Vehetünk tönköly ropit, kis perecet, kölesgolyót, zöldségchipset, amik beleférnek a tojásokba.

13. Babaruha: A Barbie ruhák picire összehajtogatva is tökéletesen elférnek egy-egy tojásban.

14. Vetőmag: Akár egy új tradíciót is bevezethetünk azzal, ha ültethető magokat rejtünk el meglepetésként. Aztán együtt ki is ültethetjük őket a kertbe.

15. Ujjbábú: Ha szeretnek színészkedni a gyerekeink, akkor a kis ujjbábúkhoz színdarab szöveget is írhatunk, amit később eljátszhatnak.

16. Rajzfilmfigura: Már szinte minden rajzfilm szereplőiből készülnek kis műanyag figurák. Vegyünk párat a gyerekek kedvenceiből!

17. Mini Play Doh: A kisebb méretű gyurmás dobozkák is könnyen elrejthetőek itt-ott.

18. Lego: Legódarabkákat is tehetünk a tojások belsejébe, melyekből a végén szintén lehet alkotni.

19. Hajcsat: A legtöbb hajas kiegészítő pont elfér egy műanyag tojásban.

20. Pénzérme: A gyermekünk malacperselyben gyűjti a zsebpénzét? Akkor néhány 100 forintossal is tuti sikert arathatunk.

21. Matrica: Minden gyerek rajong a jópofa matricákért. A húsvéti nyuszi esetleg hozhat hozzá albumot is, amibe beleragasztgathatja őket.

22. Lemosható tetoválás: Vágjuk körbe a tetoválásokat, és egyenként rejtsük a tojások belsejébe. (Tankoljunk fel kókuszolajjal is, hogy könnyebben le tudjuk majd mosni őket.)

23. Kulcstartó: A hátizsákot, iskolatáskát szuperül fel fogja dobni egy vidám kulcstartó.

24. Mini körömlakk: Lányoknak örökzöld ajándék. Válasszunk olyan összetételűt, amit gyerekek is biztonsággal használhatnak.

25. Ajakbalzsam: Gyümölcsös kis tégelyes vagy kinyomható – teljesen mindegy, garantált a siker.

26. Lufi: Fiúk-lányok egyaránt szeretnek lufit fújni, majd dobálni. Nem lőhetünk mellé vele!

Kapcsolódó cikkeink:

Miért (v)eszünk csokitojást húsvétkor?

Szabd a gyerekre a húsvétot!