Gyerek

Három fiút fogadott örökbe egy egyedülálló férfi

Barry Farmer maga is nevelőszülőkkel nőtt fel, természetes volt számára, hogy segít másokon.
2021. Július 13.
Fotó: Getty

Barry Farmer alig húszéves volt, amikor meglátott egy hirdetést, amiben nevelőszülőket kerestek, állami gondoskodásban élő gyerekek mellé. Mivel Barry is a rendszerben nőtt fel, úgy döntött, tesz egy próbát, és jelentkezik – írja a Today.com.

A nevelőszülői hálózat vezetője adott egy esélyt a fiatal fiúnak, de azt sem tagadta, egyelőre Barry ne számítson arra, hogy gyerekeket nevelhet, hiszen egyedülálló, és nagyon fiatal.

Elsőre egy tizenhat éves fiút bíztak a gondjaira, aki fél évet töltött vele, majd ismét megkeresték, és feltették neki a kérdést: egy újabb kamaszt vállalna, vagy megpróbálkozik egy hétévessel? Barry úgy gondolta, miért ne próbálja ki, milyen egy kisebb gyermek nevelése.

A kis Jaxon érkezésétől tartott azért, de végül nem volt mitől. “Ő is csak ölelésre és egy apára vágyott” – mondta Barry Farmer. Mikor a gyámügy jelezte, hogy Jaxon örökbe adhatóvá vált, Barry nem sokat tétovázott, és beadta a kérelmet. 

Amint hivatalossá vált, hogy ők egy család, a kisfiú rögtön rázendített, hogy mikor lesz neki testvére, így végül örökbe fogadta második fiát, Xavier-t, majd később Jeremiah-t.

Barry Farmer nem titkolja, hogy a családalapításában erős szerepet játszott, hogy őt sem a vér szerinti szülei nevelték.”Engem az elutasítás érzése motivált, hogy nincsenek szüleim, és a nagymamám nevelt fel” – mondta Barry, aki immár három felnőtt gyerek édesapja.