Gyerek

Gyerekek nem utazhatnak a Ryanairrel?

Nagy felháborodást keltett a múlt héten nyilvánosságra hozott információ, mely szerint a Ryanair légitársaság olyan járatokat ajánl utasainak, melyekre gyerekek nem szállhatnak fel.
2012. Január 17.

A gyerekmentes járatok ötletét egy külföldön végzett tanulmány vetette fel, melyből kiderült, hogy egyes utasok a repülőjegy árának a többszörösét is hajlandóak kifizetni, amennyiben számukra valóban pihentető, például gyereksírás nélküli az utazás. A nyíltan diszkriminatív kezdeményezésről a Ryanair honlapján nem találtunk információt.

Egyébként Franciaország egyes vonathálózatain úgynevezett „családi fülkéket” alakítottak ki a vagonok végén, ahol játszósarok, dévédélejátszó segíti a kisgyerekek utazását, egyben a többi utas kényelmét és kikapcsolódását.

A Malév kommunikációs osztályának vezetője, Róna Márta így kommentálta az esetet:

– A Malév nem tervez változtatást az üzletpolitikájában. A légitársaság a nemzetközi trendnek megfelelően úgy alakította ki szolgáltatását, hogy a kisgyermekes családok számára is kényelmes legyen az utazás a Malév járatain, melyeket rendszeresen sok család vesz igénybe.

Forrás: babyfrance