Gyerek

Ezt forgasd a gyerekkel – Könyvajánló 3-tól 6 éves korig

A mese szerepe 3 éves kortól megváltozik, de jelentősége megmarad: az érzelmi intelligencia fejlesztésének legfontosabb eszköze. A mindennapi meseolvasás rendkívül fontos, egy jó mese csodákra képes.
2018. Augusztus 26.
Ezt forgasd a gyerekkel - Könyvajánló 3-tól 6 éves korig

A jó mese vagy inkább a jól megválasztott mese lehetőséget kínál a gyermeknek arra, hogy feldolgozza a nap eseményeit, kidolgozza magából a szorongásait, félelmeit, és egyben ellazuljon, megpihenjen.

Ahogy a gyermek nő, a mese is változik: a kezdetben egy-egy rövid történetet, tőmondatos lapozgatókat felváltják az állatmesék, láncmesék, később a novellamesék, még később a tündérmesék. A mese cselekménye egyre bonyolultabb, szövevényesebb és a gyermek ahogy nő, már különbséget tud tenni a valóság és a képzelet között.

Három olyan könyvet ajánlunk most, amelyek a 3-6 éves korosztálynak szólnak és nagy népszerűségnek örvendenek.

Elsőként Tóth Krisztina Murci kandúr világot lát c. könyvét.

Ezt forgasd a gyerekkel - Könyvajánló 3-tól 6 éves korig

Tóth Krisztina költő, író, műfordító kisfia születése után kezdett gyerekkönyveket írni. “Murci cica apró kandúr, a lakótelep pincéjében született. Ám amilyen kicsi, olyan kíváncsi, és egy szép napon elindul világot látni. A cirkuszban légtornásznak áll, de nem marad ott sokáig, mert egy kedves kislány örökbe fogadja. És a kalandok még csak ezután kezdődnek!?

A kötetet Timkó Bíbor illusztrálta.

Olvass bele Murci kalandjaiba itt!

A Szívünk rajta program nyertes könyve Drew Daywalt: A nap, amikor a zsírkréták fellázadtak, ami egy vicces történet a zsírkréták mindennapjairól, amikor pl. Narancssárga és Citromsárga zsírkréta már nem is áll szóba egymással.

Ezt forgasd a gyerekkel - Könyvajánló 3-tól 6 éves korig

Olvass bele a zsírkréták mindennapjaiba itt!

Katie Daynes: Nézd meg, mik azok a csillagok! c. könyve a három éven felüli gyerekeknek íródott. A könyvből megtudhatjuk, hogy mik is pontosan azok a csillagok, amik beragyogják az eget és, hogy melyik van hozzánk a legközelebb.

Ezt forgasd a gyerekkel - Könyvajánló 3-tól 6 éves korig

Olvass bele a csillagos kalandba itt!

Kapcsolódó cikkeink mese témában: