Gyerek

Extrém PMS? Lehet, hogy a macska miatt szenvedsz!

Sok nő számára a menstruációt megelőző időszak komoly megterhelést jelent.Az extrém premenstruációs szindróma -a PMS- bizonyos esetekben nem csupán a hormonok játéka,hanem egy olyan parazita jelenlétének eredménye,amely a macskáról vándorol az emberre.
2017. Február 01.

A depresszióval és néha súlyos dühkitörésekkel járó PMS nem egyszerűen hormonális kérdés, hanem a Toxoplasma gondii nevű parazita jelenlétét sejteti az esetek nagy részben. Ez a parazita a macskaalomban bújik meg, és korábban már szóba került a neve a skizofrénia, a szorongás és az agresszió kapcsán is.

Ez az első kutatás, amely szerint a Toxoplasma gondii az extrém PMS-sel is összefüggésbe hozható. A világon több millió nő szenved a durva hangulatingadozásoktól, a puffadástól és a hasfájástól, mielőtt menstruációjuk megjönne. Úgy néz ki azonban, hogy 12-ből 1 azonban a premenstruációs diszfórikus zavarral (PMDD) küzd, amely extrám dühkitöréseket, depressziót és alacsony önbizalmat hoz magával.

Sok nő a macskája miatt betegszik meg, és erről nem is tud, állítják a mexikói Juarez Egyetem munkatársai. A szakemberek 151 PMDD-vel küzdő nőtől vettek vért, és kiderült, hogy tízük vérében jelen volt a parazita. A brit egészségbiztosító szerint az emberek harmada találkozhatott élete során a veszélyes parazitával, így sok nő esetében ez állhat a tünetek hátterében.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Állatok otthon
  • 5 bevált tipp PMS ellen
  • Forrás: Medipress