Gyerek

Emmi: szeptember elején is lehet oltani az iskolásokat

Mégsem csak augusztus végén, hanem szeptember elején is kaphatnak Pfizert oltást a 12-18 évesek. Az intézményeket erről még nem tájékoztatták.
2021. Augusztus 17.
Emmi: szeptember elején is lehet oltani az iskolásokat (fotó: Getty Images)

Az iskolaorvosok mellett a háziorvosok bevonásával kezdődhet meg tanévkezdéskor a 12-18 évesek koronavírus elleni oltása az oktatási intézményekben – tudta meg a Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi). Az eredetileg augusztus utolsó két napjára tervezett oltás felvételére még szeptember elején is lesz lehetőség. Az Emmi ennél több konkrétumot nem árult el, a Népszava kérdésére közölték, hogy a részletekről időben tájékoztatást fognak kapni az érintettek.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, Totyik Tamás szintén nem tud arról, hogy az iskolákat tájékoztatták volna a tanévkezdésre tervezett oltás lebonyolításáról, ami véleménye szerint aggasztó, hiszen már csak két hét áll rendelkezésre az igények felmérésére, és az oltási akció megszervezésére.

A szaktárca szerint kizárólag a szülőn múlik, hogy eddig beoltatta-e, illetve a tanévkezdésig beoltatja-e a gyermekét. A Népszava arra is rákérdezett, hogy a 12-18 éves korosztályból eddig hányan kaptak oltást, de erre a kérdésükre sem kaptak választ.

Forrás: Népszava