Gyerek

Életmentő alkalmazás, nemcsak hipohondereknek!

Piros foltok jelentek meg a bőrömön, mi lehet a bajom? Mik az agyhártyagyulladás tünetei? - mostantól mobilon is választ kaphatunk minden betegséggel, tünettel kapcsolatos kérdésre, hisz a HáziPatika Betegséglexikonja már okostelefonra is letölthető.
2015. Július 06.

Tudta, hogy az időben felismerés esetén a gyerekkori leukémiának 80% feletti a túlélési aránya vagy éppen az emlőrák I. stádiumában való felfedezése esetén 98% a túlélés?

Napjaink másik népbetegsége a stroke esetében is fontos a gyors felismerés. Az első tünetek észlelésétől 3 óránk van, hogy stroke-centrumokban sor kerülhessen a gyógyszeres thrombolízisre és ezzel az elzáródott ér megnyitására. Szívleállás esetén még fontosabb a gyorsaság. Itt maximum 5 percünk van, hogy felismerjük mivel állunk szemben és megtegyük a megfelelő lépéseket.

Nem mindegy, milyen információra támaszkodunk, ezért a megbízható, hiteles, korrekt egészségügyi tájékoztatás – nem túlzás – életeket menthet.

A Magyarország vezető egészségügyi-életmód portálja, a HáziPatika.com oldaláról már jól ismert Betegségek A-Z szolgáltatása már évek óta megbízható, pontos, szakszerű információt nyújt: a folyamatosan frissülő adatbázisban 600 betegség pontos, szakszerű, képes ismertetője szerepel, melynek havi szinten 700-800 ezer olvasója van.

A leggyakrabban előforduló betegségek leírását szakorvosok lektorálták, így a leghitelesebb információt kaphatjuk a kiválasztott betegség okairól, előfordulásáról, diagnózisáról, tüneteiről, kezelési lehetőségeiről.

Még orvost is kereshetünk!

A 600 betegség leírása mellett a mobilos alkalmazással több mint 300 féle tünetre is lehet keresni, így ha nem tudjuk, pontosan mi is a bajunk, a tünet megadásával böngészhetünk a lehetséges betegségek között.

Ha az adott betegséghez kapcsolódó hasznos tanácsokra van szükségünk, a Kapcsolódó cikkek menüpontra kattintva tovább tájékozódhatunk, sőt, az applikáció további szolgáltatásaként a betegséghez-tünethez kapcsolódó orvost is kereshetünk az Orvost keresek menüpont alatt.

Az alkalmazás Windows Phone és Android készülékekre is letölthető innen.