Gyerek

Elájult az anya, ötéves kislánya hívta fel a 112-t

A rendőrség osztotta meg Facebook oldalán a hangfelvételt, amelyen egy Elena nevű kislány kért segítséget édesanyjának, aki rosszul lett és eszméletét vesztette.
2021. Május 04.
Ötéves kislány hívta fel a 112-t, mert édesanyja elájult (Fotó: Getty Images)

Ahogy a rendőrség a közösségi oldalán írta, a 112-es operátoruk vonalára egy egészen szokatlan hívás érkezett. Az erről készült megható hangfelvételből kiderül, hogy egy ötéves kislány, Elena kért segítséget édesanyjához, aki rosszul lett és elájult.

A rendőrség posztja szerint a kislánytól “hibátlan, meglepően részletes leírást kaptak kollégáik, mi történt, mi a baj, hova kell menni” – ennek egy részét természetesen kivágták a felvételből. Miközben kapcsolták a mentőszolgálatot, Elena anyukája magához tért, és elmondta, hogy valószínűleg elvesztette az eszméletét. Ekkor már elindították a mentőt is az anyukához.

A felvételt ezen a linken lehet meghallgatni.

Az operátor megdicsérte, hogy mennyire ügyesen telefonált az ötéves kislány. Ahogy a rendőrség is fogalmazott: “Az ilyen hívások tudják igazán segíteni a híváskezelők munkáját.”

A kislány lélekjelenléte valóban elképesztő volt, és a felvétel is bizonyítja, miért fontos megtanítani a gyerekeket arra, hogyan kell segélyhívást intézni. “Kedves Szülők! Tanítsátok meg a gyerekeket a 112 helyes használatára. Ha baj van, életet menthet” – áll a rendőrség posztjában is.