Gyerek

Éjszakai bébiszitterkedést vállal az egyik hazai ovi

Egy szolnoki óvoda péntekenként éjszaka is nyitva áll az ovisok előtt. A cél az, hogy a szülők minőségi időt tölthessenek kettesben.
2019. Augusztus 26.
Éjszakai bébiszitterkedést vállal az egyik hazai ovi

A szolnoki Zengő Óvodában lehetőség van arra, hogy péntek éjszaka is bent aludjanak a gyerekek, ezzel a szülőket szeretné segíteni az intézmény.

Tasnádi Zoltán, Széchenyi Lakótelepért Egyesület elnöke az Index videójában elmondta, hogy a program célja, hogy segítsen a szülőknek, akik minőségi időt szeretnének eltölteni kettesben. Szolnok városa Top-pályázaton (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) nyert pénzt, egy alkalom költsége 110-130 ezer forint.

Szabóné Susa Orsolya, óvodapedagógus elmondta, hogy “ezen az esten a gyerekek kapnak kimenőt és nem a szülők, mert ők jöttek el egy különleges estét eltölteni az óvodában+.

Tasnádi Zoltán azt is elmondta, hogy kaptak kritikákat is, amelyek nagy része azt kifogásolta, hogy a szülők leadják a gyerekeiket, lepasszolják és nem ők foglalkoznak velük. De mi van akkor, ha nincs nagymama, nincs segítség – teszi fel a kérdést az egyik szülő.

Egy szülő elmondta, hogy biztosan elmennek vacsorázni a férjével kettesben, mert “ilyen nagyon rég volt”.

Az Index éjszakai oviról készült videója itt nézhető meg.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Index.hu