Gyerek

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben gyógyítanak. Ez a Bethesda.
2021. Április 20.

Az ő munkájukat hivatott segíteni a Bethesda Kórház Alapítvány, ami számtalan szívmelengető kezdeményezést is támogat.

Fontos, hogy mindig legyen egy pozitív üzenetünk egymásnak és a külvilágnak

Most, amikor sokszor úgy érezzük, elfáradtunk ebben az embert próbáló időszakban fontos, hogy erősítsük egymást, és pozitív üzeneteket küldjünk, reményt adjunk a világnak, kis betegeinknek és a családoknak.

Erről a pozitív üzenetről szólt nemrégiben a Jerusálema tánckihívás és ilyen volt a mesekerítés megálmodása és elkészítése is. Ezért születhetett meg a kórházban fekvő gyermekek és szüleik számára készült Egészségszövők című terápiás mesekönyvünk is, és ezért fontos, hogy Vertigo, a miniló segítségével élményterápiát nyújthassunk a súlyos beteg gyermekek számára.

A Bethesda Gyermekkórház Alapítvány munkája

A Bethesda Gyermekkórháznak és az alapítványának is alapvető hitvallása, hogy a gyógyítás, a másokért való tenni akarás egy ajándék – hangsúlyozza Bencze János, főigazgató-helyettest, a Bethesda Kórház Alapítvány ügyvezetője.

Az alapítvány elsődleges feladata, hogy a gyógyító munkát segítse azoknak a műszereknek és orvosi eszközöknek a finanszírozásával, amelyekre a kórháznak szüksége van, de nem tudja beszerezni.

Számunkra azonban különösen fontos, hogy olyan extra költségeket is felvállaljunk,  amelyekkel – bár nem tartoznak a kötelező kórházi feladatok közé – egy kicsit többet tudunk nyújtani a hozzánk kapcsolódó gyermekeknek és családoknak. Ezért szervezünk pl. a nálunk kezelt égési sérült, cukorbeteg, asztmás vagy epilepsziában szenvedő kis pácienseinknek nyári táborokat, de abban is segítünk nekik, hogy a gyógyulást követően vissza tudjanak illeszkedni közösségeikbe.

Az alapítvány csak akkor tud működni, ha vannak forrásai

A Bethesda Kórház Alapítvány a kórház munkáját támogatja, és forrásokat biztosít olyan tevékenységekhez, amelyeknek megvalósulása éppoly fontos, mint maga a gyógyító tevékenység.

Ehhez jelent számunkra óriási segítséget a május 20-áig felajánlható 1 százalékos támogatás, valamint a cégek és magánszemélyek adományai – hangsúlyozza Bencze János, a Bethesda Kórház Alapítvány ügyvezetője.

Bethesda: több, mint gyermekkórház

2020. legszebb ajándéka

Sok-sok kihívást és nehézséget tartogatott az elmúlt esztendő a kórház életében, mégis egy csodás történet az, ami megmelengeti a szívünket – árulta el az alapítvány vezetője. Dönci, a 400 ezer km-t futott, nyugdíjas korba került mikrobuszunk helyett  – egy autókereskedő felajánlásának köszönhetően – új járművet kaptunk, így az adományozóink jóvoltából összegyűlt pénzt a busz működtetésére fordíthatjuk. A mindennapokban nagyon sokat használjuk ezt az eszközt (pl. a gyermekek táboroztatásakor), ami a minőségi ellátás biztosításához bizony nélkülözhetetlen.

Köszönjük, ha felajánlják adójuk 1%-át a Bethesda Kórház Alapítványnak! 

Bethesda: több, mint gyermekkórház