Gyerek

A megfelelő sportmelltartó fontosabb, mint hinnénk

Rengetegen edzenek napi szinten, ehhez képest a nők mintegy 80 százaléka nem megfelelő sportmelltartót hord. Márpedig ez azért is fontos, mert az aktív testmozgás akár kárt is tehet a mellekben.
2016. Augusztus 01.

A szakemberek egyetértenek abban, hogy ha nem a megfelelő sportmelltartót választja a nő, jó eséllyel számolhat hát- és nyakfájdalommal, nem is beszélve a fájó mellekről, illetve a mell tartóizomzatának károsodásáról, amelynek eredményeként a mellek megereszkedhetnek, és striák is megjelenhetnek a felületén.

Hiába beszél egyre több szakember a megfelelő sportmelltartó fontosságáról, a két sportmárka, a Bandier és a Nike összefogásával készült kutatás szerint a nők mintegy 80 százaléka nem megfelelő melltartót hord: nem csak sportoláskor, de a hétköznapokban is.

A két márka a probléma orvoslása érdekében New York-ban több napon keresztül tartott melltartópróbát, amire száz nőt meghívott, hogy szakértők mérjék meg őket precízen, és kiválasztásra kerüljön a minden szempontból tökéletes melltartó.

Nem túl biztatóak a nagy fehérneműmárka, a Triumph kutatásai sem: a 10 ezer nő részvételével készült felmérésük szerint a nők közel kétharmada nem megfelelő méretű melltartót hord, közel harmaduk pedig gond nélkül megveszi az alsóneműt akkor is, ha nem passzol pontosan.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Kilenc tévhit a melltartóval kapcsolatban
  • Törődj a melleiddel is!
  • A mellek ápolása és a rákmegelőzés
  • Forrás: Medipress