Gyerek

54 műtéte volt 10 hónap alatt az anyukának, akit szörnyű háztartási baleset ért

A két gyerekes anyuka testének 85 százaléka megégett egy balesetben. Az állapota olyan rossz volt, hogy az orvosok hetekig küzdöttek az az életért. Most, hogy felépült, ő szeretne másokat inspirálni a túlélésre.
2022. Július 12.
A kép illusztráció. Fotó: Getty Images

2021. szeptember 10-e reggelén a kétgyerekes Charlie Xavier napja a szokás szerint indult: a virginiai Charlottesville-i otthonából még hajnal előtt elindult, hogy ellenőrizze a családi sörfőzdéjüket, aminek a nyitását néhány nap múlva tervezték. Az ingatlanban egy gyereksarkot is ki szerettek volna alakítani, kifejezetten azért, hogy a két kisfia, a 4 éves London és a 9 hónapos Julien is el tudja szórakoztatni magát, amíg a szüleik dolgoznak. Charlie tehát elhatározta, hogy ha már ott van, gyorsan befejezi a gyerekek rajzasztalát, és nekilátott a munkának. A fakeret csiszolása közben azonban a nő véletlenül megbotlott, az elektromos csiszológép a földre esett, és gyakorlatilag felrobbant. “Az egész testem lángolt. Borzalmas volt, könyörögtem Istennek, hogy életben maradjak” – meséli a People magazinnak a szörnyű balesetről a 36 éves édesanya.

A kórházba szállítása után megállapították, hogy a nő testének 85 százaléka harmadfokú égési sérülést szenvedett. Az orvosok nem voltak túl optimisták, kezdetben mindössze 3 százalék esélyt adtak a túlélésére. Az édesanyának összesen 54 műtéten kellett átesnie, és 10 hónapot töltött kórházban, míg végül néhány héttel ezelőtt hazatérhetett a családjához.

Charlie rengeteg szenvedésen ment keresztül, de bármi történt is vele, ő mindvégig kizárólag a gyerekeire tudott gondolni. “Amikor a baleset napján bementem hozzá a kórházban, féltem, hogy ott fog feküdni kómában. De ébren volt, és bár nem tudott beszélni, mert intubálták és nyaktól lefelé be volt kötözve, mégis képes volt leírni néhány mondatot. Azt írta, hogy mindenféleképpen vegyek tápszert Juliennek, mert kifogytunk belőle. Erre én csak mosolyogni tudtam. Még egy ilyen helyzetben is a gyerekeire gondolt” – mesélte a nő férje, André. Charlie a kórházban töltött idő alatt is, amennyire tudott, részt vett a gyerekei életében – még a fiúk halloweeni jelmezét is ő választotta ki az ágyban fekve.

Igaz, még csak rövid ideje van újra otthon, az édesanya egy percet sem tétlenkedik. Elhatározta, hogy motivációs előadó szeretne lenni, hogy saját történtével inspirálja azokat, akik hasonló megpróbáltatásokon mennek keresztül. A házaspár nemrég egy könyvet is írt “Majdnem elvesztettem őt: Egy elképzelhetetlen tragédia emlékiratai” címmel, amely nemcsak a balesetről szól, hanem arról is, hogyan találtak erőt a folytatáshoz.

Charlie mostanra megbékélt az új valóságával. “Bár élek, mégis elmentem. Nem vagyok már ugyanaz. Nem vagyunk tökéletesek, de közösen átéltünk valamit, ami nagyon nehéz volt. Megcsináltuk, túléltük.”

A családról készült képeket itt tudod megnézni.