Gyerek

3 ötlet műanyag flakonból

A kisfiam szenvedélyes gyűjtő, és imádja a kiürült műanyag flakonokat is. Nagyon jól eljátszik velük,különösen fürdéskor, megtölti őket, és -persze nagy örömömre -körbespricceli velük a fürdőszobát.

Egy idő után viszont már olyan sok flakonunk lesz, hogy valamit kell velük kezdeni, mert hát kidobni nem engedi ezeket. Pedig az általános iskolai technika órák után sosem gondoltam volna, hogy ismét műanyagokból fogok valamit alkotni. Emlékeztek az öblítős flakonból készült hajóra? Én csak arra emlékszem, hogy sehogy sem sikerült kifarigcsálni a hajós ülőhelyét, mert igencsak kemény volt az a műanyag, és jól összekarcolta a kezem. Na, a mai műanyagok talán kevésbé kemények, meg hát itt van apa is, ha végképp nem boldogulnék.

A neten nagyon sok jó ötlet van, érdemes rákeresni, én ezeket készítettem el.

Telefontöltő állomás

Be kell vallanom, hogy nem vagyok kábelbarát, valahogy utálom a kígyózó töltőkábeleket. A férjem viszont általában a legszembetűnőbb helyen tölti a telefont, és nem is érti, mi nem tetszik nekem ezen.

A flakonból készült verzió megoldja azt a gondot is, hogy esetleg nincs hová letenni a telefont.Ha kiválasztottuk a megfelelő méretű, és színű palackot, akkor nincs más dolgunk, mint a képnek megfelelően kivágni:

  • magasság az elején= a telefon kb. 2/3-a
  • magasság a hátulján= telefon magassága+ töltő szélessége + 2-5 cm
  • Tolltartó

    Ez is nagyon egyszerű, és szerintem ilyet is mindenki csinált már technika órán. A falakon tetejét ívesen levágjuk, aztán dekoráljuk színes papírral. Lehet belőle szörny, bagoly, vicces fej, vagy bármi, ami eszünkbe jut.

    Hajó

    És íme, a korábbi rémálom, a hajó. Amire szükséged lesz: műanyag flakon, szívószál, vízálló dekortapasz, vagy valamilyen vízálló textília (pl. esőkabát, bevásárlótáska).

    Készítünk egy lyukat a szívószálnak, ez kisebb legyen, mint a szívószál átmérője, hogy ne essen ki belőle könnyen.

    Én a vitorlát egy papírlapból készítettem, amire dekortapaszt ragasztottam mindkét oldalon, majd kilyukasztottam, és a szívószálra erősítettem.

    A fürdés így biztosan élmény lesz! Csak arra kell vigyázni, ki ne hűljön a víz.

    Örömteli együttlétet.

    Ötletek innen, innen, és innen.

    Rácz Anikó blogja itt található.

    Kapcsolódó cikkeink:

  • Csákó készítés sokféleképpen
  • Papírguriga nyomda: nem is gondolnád, mi lehet belőle
  • Fakockák újragondolva