Gyerek

20 órába telt kiszedni a kislány hajába ragadt 150 golyót

Lisa Hoelzle Facebook-bejegyzésben osztotta meg, mi történt velük, hogy felhívja a többi szülő figyelmét is a bogáncsszerű építőjáték veszélyeire.
2021. Február 09.
Kép forrása: Lisa Tschirlig Hoelzle/Facebook

Az anyuka a Facebook bejegyzésében írta – melyet azóta 225 ezren osztották meg -, hogy gyermekei, Noah és Abigail az alagsorba mentek játszani, majd 10 perc múlva felmentek hozzá, hogy megmutassák, hogy a kislány hajába Bunchems játékok (kisebb műanyag golyókból álló, bogáncsszerű játék, amelyeket össze lehet tapasztani egymással – a szerk.) ragadtak, miután testvére viccből a fejére öntötte a műanyaggolyókat egy vödörből. Nagyjából 150 darab ragadt a kislány hajába, és amikor a gyerekek maguk próbálták kiszedni belőle, még rosszabb lett a helyzet, mert a golyók úgy tapadtak egymáshoz, mint a tépőzár.

Közel 3 órába telt, mire az anyuka 15 darabot ki tudott szedni a kislány hajából. Később próbálkoztak hajbalzsammal és növényi olajjal is, de ez is csak rontott a helyzeten.

Aznap éjszaka úgy aludtak, hogy Abigail az édesanyjára hajtotta a fejét, aki így próbálta tartani, hogy ne gabalyodjanak össze még jobban a játékok. A hajvágás nem jött szóba, mert túl rövidke lett volna a végeredmény. Az anyuka másnap egy másik édesanya javaslatára ásványi olajjal próbálkozott, és kapott egy nagyon jó bontófésűt is. 20 órába telt, amire az összes játékot kiszedte lánya hajából. Ezután Abigail egy órára balzsamos pakolást kapott, és kifésülték a gubancokat is.

Lisa Hoelzle a játék anyavállalatától, a Spin Master Ltd.-től azt kérte, tegyenek figyelemfelkeltőbb címkéket a termék csomagolására. A vállalat felvette a kapcsolatot az édesanyával, és kifejezték őszinte bocsánatkérésüket. A Spin Master Ltd. azt nyilatkozta a Good Morning America-nak, hogy már nem gyártják ezt a terméket. Elmondták, hogy bár a csomagolás egyértelműen jelzi, hogy tartsák távol a játékot a hajtól, elismerik, hogy előfordulnak ilyen balesetek.

Weboldalukon is van egy oldal a Bunchems-ről, ahol a biztonsági figyelmeztetések között szerepel, hogy “ne tegyék a játékot hajba”, “tartsák távol a játékot a háziállatoktól”, és “ne egyék meg a játékot” – írja a Good Morning America. A weboldalon található egy link is, “Hogyan tudom kibontani a Bunchemes-t a hajból?” címmel, amely egy erről szóló oktatóvideóhoz vezet. Itt azt javasolják, hogy balzsamot vagy növényi olajat használjanak, és fésüljék ezt közvetlenül a “bogáncs” alatt a hajba, hogy ez segítse kicsúszni a játékot.

Hoelzle elmondása szerint megpróbálták a javasolt módszert, de ez nem működött Abigail hajánál. Miután megosztotta a történetet, néhányan fotókat küldtek válaszként és vigaszképp az anyukának a saját hajukba vagy a háziállatuk szőrébe ragadt játékról.