Baba

Zombiszülőknek is segít az ingyenes oltás-figyelmeztető SMS rendszer

Nemrégiben szülővé vált kommunikációs szakemberek ötlete alapján a napokban elindult VaccInTime, egy ingyenes okos SMS rendszer, ami figyelmezteti a kisgyermekes szülőket az oltásokra.
2020. Június 29.
Zombiszülőknek is segít az ingyenes oltás-figyelmeztető SMS rendszer (fotó: Getty Images)

A szolgáltatás ingyenes, egyszerű és levesz egy gondot a vállunkról. Csak regisztrálni kell a weboldalon, beírni a kisbaba korát és okos SMS-t kapunk a soron következő védőoltásáról tíz nappal a határidő előtt, mindezt a gyermek 6 éves koráig. Jó hír továbbá, hogy több gyermek oltásait is fejben tudja tartani helyettünk a szolgáltatás. Még csak most indult a rendszer, de egyre népszerűbb, már olyan sztár anyukák is használják, mint például Kardos Eszter, Kiss Ramóna, Radics Gigi, vagy éppen Czippán Anett. Dr. Póta György a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szintén támogatja a kezdeményezést, aki szerint járványhelyzetben különösen oda kell figyelni, hogy a gyermekek a lehető legtöbb betegséggel szemben védettek legyenek.

Kapcsolódó: Kötelező oltások a gyerekeknél

Az a bizonyos első év a kisbabával… Sokan mondják, hogy maga a csoda, de inkább azok, akik nincsenek éppen benne. Pelenkázás, etetés, aggódás, hogy valamit rosszul csinálunk, az első mosoly, szó, lépések és persze szerelembe esés a babával, pihe-puha feje búbjától talpáig. A kevés alvás és állandó készenlét miatt néha egyfajta zombi állapotba kerülünk és ez teljesen rendben van. Lesznek dolgok, amiket elfelejtünk.

A kedvenc plüssét a játszótéren, megöntözni a virágokat, befizetni a telefonszámlát, a gyerek nevét (ha több is van) vagy éppen az aktuális védőoltását. Az utóbbi elég nagy gond…

Ingyenes, megmentheti a kisbabád életét és a zsebedben is elfér. Mi az?

Tudjuk, hogy a baba egészsége a legfontosabb és ehhez a védőoltások hozzájárulhatnak. Minden védőoltást megkapott a kisbabád, amire szüksége van? Tudod, hogy mi az, ami kötelező számára és mi az, ami választható? Melyiket mikor kell megkapnia? Legyünk őszinték, szülőként könnyű elveszni a kötelező és választható oltások erdejében, két pelenkázás között se energiánk se időnk nincs arra, hogy beleássuk magunkat az oltások világába. A koronavírus óta még jobban tudjuk, hogy az oltások ereje felbecsülhetetlen, ezért létrejött társadalmi céllal egy ingyenes szolgáltatás, ami segíti a kisgyermekes szülőket abban, hogy egy védőoltásról se feledkezzenek meg.

A VaccInTime egy társadalmi céllal létrejött szolgáltatás, amely támogatásokból és időszakos kampányokból származó finanszírozásból tartja fenn magát. Az eredeti ötlet a DeepInsight kommunikációs ügynökség és az ügyfélkapcsolati megoldásokat fejlesztő Comnica szakembereitől származik, akik közül maguk is többen kisgyermekes szülők, vagy most várják első gyermeküket.

Forrás: DeepInsight