Baba

Webkamerán át, távolról láthatja gyermekét a koronavírusos anya

Egyelőre csak messziről figyelheti a kisbabát a koronavírussal fertőzött édesanya. Ha az anyának több PCR-tesztje is negatív lesz, akkor látogathatja a gyermekét, aki jelenleg a koraszülött intenzív osztályon van.
2020. Június 24.
Webkamerán át, távolról láthatja gyermekét a koronavírusos anya (fotó: Getty Images)

“A hölgy egyelőre nem találkozhat a babával, hiszen jelenleg több száz méter választja el őket egymástól, a csecsemő ugyanis a koraszülött intenzív osztályon van megfigyelés alatt. Ha az anyukának megszűnnek a panaszai és több PCR-tesztje is negatív lesz, akkor már meglátogathatja az újszülöttet” – mondta a Borsnak Bánhidy Ferenc, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatóhelyettese.

Az édesanya egyelőre csak webkamerán át követheti a baba fejlődését, aki a terhesség 31. hetében, 1450 grammal, császármetszéssel született. A baba PCR-tesztje negatív lett. A baba még hetekig az osztályon lesz, hogy fejlődhessen. “A kicsi jó állapotban van, csak az a dolga, hogy szépen gyarapodjon”- mondta Bánhidy.

Az igazgatóhelyettes szerint nem kell attól tartani, hogy az anya az anyatejjel megfertőzheti a babát. “A nemzetközi tanulmányok azt mutatják, hogy anyatejen keresztül nem adható át a vírus. A fertőzött anya csak a kilélegzett levegővel adhatja át azt újszülöttjének”.

Forrás: HVG.hu