Baba

Van olyan ortopédia, ahova már csak februárra van időpont

A HVG munkatársa időpontot kért egyéves gyermekének, meg sem kérdezték mi baja a gyereknek, csak adtak egy időpontot: jövő februárra.
2018. Augusztus 03.
Van olyan ortopédia, ahova már csak februárra van időpont

A HVG munkatársa a Semmelweis Egyetemhez tartozó Ortopédiai Klinikán kért időpontot gyerekének. Meg sem kérdezték mi a panasz, csak kiadták az első szabad időpontot, ami jövő februárra szól. A gyerek most egyéves, mire orvos fogja látni másfél lesz.

Körzetileg tartoznak a klinikára, nem választottak orvost. A család inkább magánorvoshoz fordul. A hvg.hu megkérdezte a Semmelweis Egyetemtől, hogy miért ilyen hosszú a várakozási idő és vajon más területen is erre lehet-e számítani. Az Egyetem azt írta, hogy a évente csaknem 40 ezer járóbeteget látnak el – közülük 14 ezer gyerek -, nagyjából 4 ezer műtétet végeznek, melynek túlnyomó többsége nagy vagy speciális beavatkozás. Az ellátási területük a X. XIII. és a XXIII. kerület és 26 Pest megyei település, de mivel ez gyermekortopédiai csúcsintézmény, az országból mindenhonnan küldenek ide beteget.

“A klinikán öt szakorvos végez gyermekortopédiai járóbeteg-ellátást, a sürgősségi és gyors beavatkozást igénylő eseteket haladéktalanul ellátják, egyéb esetben előjegyzésre van szükség” – válaszolta az egyetem.

Az általános vizsgálatra 3 hónapot kell várni, ha valaki választott orvost szeretne vagy specialistát, akkor fél év is lehet a várakozási idő.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: HVG.hu