Baba

Van megoldás, hogy a kávé ne színezze el a fogakat

Előfordulhat, hogy a rendszeres kávéfogyasztás hatására elszíneződnek a fogak, ugyanakkor a potenciális egészségügyi előnyök miatt nem érdemes lemondani a feketelevesről.
2016. Szeptember 13.

A kávénak számos egészségügyi előnye van, amelyről a múltban már egy sor kutatás tanúbizonyosságot tett. Minden jel arra mutat, hogy védi a májat, csökkenti a rák és a szívbetegségek, valamint a diabétesz kockázatát, gyorsítja az anyagcserét, segít az agy hatékonyabb működésében.

Nemrég arra is fény derült, hogy a kávé segít a fogak védelmében is, mivel megakadályozza az állkapocs csontvesztését – állítja a Academy of General Dentistry, amelynek az Egyesült Államokból és Kanadából egyaránt vannak tagjai.

Az akadémia szerint ugyanakkor ha attól tartunk, hogy fogaink a rendszeres kávézás hatására elszíneződnek, erre a problémára is van megoldás. A szakemberek azt javasolják, hogy érdemes szívószál segítségével magunkhoz venni az italt, és a vízzel történő szájöblítés is hasznos.

Fogat mosni kávézás után közvetlenül nem ajánlott, mivel az ital savtartalma gyengíti a fogzománcot: kávézás után a fogmosással ezért 30 percet érdemes várni.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Három érv, amiért érdemes kávézni
  • Ennél több kávét semmiképp se igyál, ha terhes vagy
  • Fogaink épsége
  • Forrás: Medipress