Baba

Új világrekord született: 10-es ikreknek adott életet egy anyuka

Az első ultrahangfelvételen úgy tűnt, 6 csöppséggel gyarapszik a család, később 8 babát láttak az orvosok, végül 10-es ikrek születtek, új világrekordot felállítva.
2021. Június 10.

A 37 éves kismama, Gosiame Thamara Sithole Dél-Afrikában adott életet 10 kisbabájának – 3 kislánynak és 7 kisfiúnak. A gyerekeket június 8-án segítették világra az orvosok, akik 8 apróság érkezésére készültek. Az ultrahangon először 6, majd 8 bébit véltek felfedezni, a szülés napján azonban plusz 2 meglepetés-babát találtak az asszony hasában, így 10-es ikreknek adott életet. 

Az apuka a fellegekben jár

A hír egy helyi újság hasábjain kelt szárnyra, a cikkben az édesapa, Teboho Tsotetsi számolt be határtalan boldogsággal a nagy eseményről, a BBC-nek pedig egy családhoz közeli rokon azt mesélte, hogy a kicsik közül 5 természetes úton született, míg a másik 5 császármetszéssel jött világra.

Az eddigi rekordot az idén tavasszal Marokkóban született 9-es ikrek tartották, mostani érkezésükkel a dél-afrikai babák azonban a második helyre szorították őket. 

A kismama nem most járt először a szülőszobán, sőt az ikerterhesség sem volt számára újdonság, otthon ugyanis egy 6 éves ikerpár várja. A 10 újszülött a szülők elmondása szerint természetes úton fogant, egyikük sem kapott termékenységet fokozó kezelést korábban. 

Nyolcat vártak, 10-en születtek

A babák a várandósság 29. hetében, vagyis koraszülöttként látták meg a napvilágot, akkora boldogságot okozva az anyukának, hogy szavakat sem talált annak kifejezésére, amikor az újságírók arról kérdezték, mit érez újdonsült 12 gyermekes anyaként. Annyit azért elárult, hogy csodaként éli meg a történteket, de amikor az orvosok közölték vele a hírt, hogy nem 8, hanem 10 babája született, kisebb sokkot kapott.

Az ultrahangon még a szülés előtt 1 hónappal is csak 8 kicsit számoltak az orvosok, az anyuka azonban babonából mindenkit arra kért, hogy tartsa magában a különleges hírt, ezért csak most, a sikeresen lezajlott szülés után kürtölték világgá a nagy eseményt. Az édesanya azt azért megengedte, hogy készüljön róla egy fotó nagy – vagyis inkább hatalmas – pocakkal, ezt most közkinccsé is tették, már nem tart attól, hogy baja eshet a kicsiknek.