Baba

Séta nedves időben

A baba apró lépésekkel közeledik, de hideg van, és minden vizes. Pedig a baba már szeretne végre egyedül nekivágni.
2013. Április 04.

Amikor megszületett, eszedbe sem jutott, hogy nemsokára kúszni-mászni, totyogni fog. Otthon, biztonságos körülmények között természetesen semmi akadálya. De mit tegyél, ha a pici a nedves, esős időben is kikéredzkedik a hordozókendőből vagy a babakocsiból?

Készülj fel, és gondolkodj rugalmasan!

Érdekes elemek

A föld, a víz, a levegő érdekes dolgok, nemcsak a tudósokat nyűgözik le tulajdonságaik, hanem a gyerekeket is. A gyerekek valójában pici tudósok (vagy a tudósok nagy gyerekek?). Meg akarnak ismerkedni az elemekkel, és nem nagyon érdekli őket, hogy az ismerkedés bonyodalmakhoz vezethet. Mégis hol tartana a világ, ha a felfedezéseket meghiúsultak volna, mert: “jajj, vizes lesz a kezed!”, “jajj, ne sározd össze magad!”, vagy “ilyen időben ne menj ki!”

  • A pocsolya érdekes, mert ha beletappancsol a gyerek, akkor hullámzik, fröcsköl, locsog, mozog, kiönt a medréből, és ringatja a belehulló falevelet.
  • A nedves homok hideg, kemény, nehéz, formázható, pakolászható, rajzolni lehet bele, ágakat beleszúrni, és lábnyomot hagyni.
  • A csörgedező vízérre lehet gátat építeni, elterelni, a medrét mélyíteni és faágakat úsztatni.
  • A vizes út csillog.

Nem fog fázni!

Természetesen föl kell készülni a sétára, ha nedves az idő. Az ernyő és a babakocsi esővédője már nem elég, hisz a babád szabadon akar tevékenykedni.

Szükségetek lesz egy kényelmes esőkabátra, ami elég bő ahhoz, hogy aláöltöztethesd, és nem túl merev az anyaga, így nem akadályozza a mozgásban.

Ha pocsolyába toppantós vagy négykézláb járó gyereked van, elengedhetetlen lesz egy esőnadrág. Vízhatlan, vékony anyagból készül, nem engedi, hogy átnedvesedjen a gyerkőc ruhája. Nyári zápor után is érdemes fölvenni, nem rossz befektetés.

A téli csizma már túl meleg lenne, a gumiszandál ideje még messze van. A legjobb, ha beszereztek egy jó kis gumicsizmát, ami pontosan passzol a lábára, és fölül is jól zár, hogy ne folyjon bele a víz.

Jó lenne a fűbe ülni a kis hentergővel, de még minden nedves? Teríts le egy vízhatlan hátoldalú pikniktakarót! A baba élvezni fogja, hogy kiszabadult, és a száraz takaróról vizsgálgathatja a világot.