Baba

Rossz az idő a Balatonnál?

Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint ha a nyaralás jó előre meghatározott időszaka alatt egyáltalán nincs strandidő.
2011. Július 22.

Sajnos ez a nyár az időjárás szempontjából véletlenül sem mondható kiegyensúlyozottnak.A „monszunszerű kánikula nagy esővel” kombinációtól a novembert idéző esős, szeles időjáráson keresztül mindenen túl vagyunk már.

Ahelyett, hogy ezen bosszankodnál, hiszen tenni úgysem tudsz ellene, nyaralás előtt mindenképpen nézz alternatív programok után. A Balaton északi partján rögtön ajánlunk is két meglátogatásra érdemes helyet Tihanyban.

(Az apátságot és a kilátást mindenki tudja, hol keresse, ezért most arról nem írunk…)

Tihanyi Családi Szabadidőpark

Ez tényleg olyan hely, ahol korosztálytól függetlenül a család minden tagja egyszerre érezheti jól magát.Az ötlet pedig elképesztően egyszerű.

Végy egy kellemes, nagy füves teret – ebben az esetben ráadásul csodaszép környezetben, a tihanyi Belső-tó mellett –, tegyél ki szabadtéri játékokat (homokozó, hinta, csúszda a kicsiknek, teke, minigolf, ügyességi fajátékok a nagyobbaknak, kötélcsúszda a bátraknak), adj hozzá egy kellemes árfekvésű és jó konyhájú kis etetőt és jó söröket, tájjellegű borokat, és máris kész a családi kikapcsolódás tökéletes helyszíne.Ha nincs kimondottan strandidő, de még nem esik az eső, biztos a siker.

A legjobb lenne, ha annyira népszerűvé válna ez a műfaj, hogy számtalan ilyen hely nyílna az ország minden pontján.

Ha esetleg mégis eleredne az eső, gyors sétával máris izgalmas és fedett helyen találhatjuk magunkat:

Tihanyi levendulaház

A levendula igazán nemes és sokrétű növény. Illata egyedülálló, gyógyhatása közismert.Tihanyban pedig régi hagyománya van a termesztésének.

Ezekre alapozva jött létre a tihanyi Levendulaház, amelyben interaktív kiállításon ismerkedhetünk meg a levendula termesztésével, Tihany vulkanikus múltjával és egyéb természeti jelenségek működésével. A kicsik már gombnyomásra beindulnak, ha vulkánokat, egyéb geológiai jelenségeket tanulmányozhatnak. A kellemes parkban a legkisebbek is jókat szaladgálhatnak, ha nem esik az eső, de ha a kiállítás megtekintése után mégsem tudnánk kidugni az orrunkat, akkor végigkóstolhatjuk a büfé ínyencségeit. Levendulás édességek, csokoládé, levendulás üdítő. Sajnos mindegyik nagy kedvencemmé vált, egészen mesebeli ez az ízvilág.

A meglepőnek tűnő ötlet annyira nem új, több ország konyhája már régebben használja főzéshez a levendulát.Ha mostanában nem látogatsz Tihanyba, de szívesen kísérleteznél ezzel a növénnyel, süss citromos-levendulás süteményt!

Teázó az erdő mélyén

Ismeritek Locspocsot, a kis tengeri szörnyet? Nekem az egyik kedvenc mesém volt…Olyan szigeten él, mely csak kedden és pénteken látszik a kívülállók számára, amúgy láthatatlan…Na, ilyen ez az erdőmélyi kis kávézó is, ahova sajnos személyesen nem jutottam el, viszont a barátnőm onnan hozott elképesztően finom süteményeket a búcsúvacsoránkhoz.

Az elmondása és a weboldalon található fotók alapján egyszerűen mesebeli.Legközelebb a világ minden kincséért sem fogom kihagyni.