Baba

Pigmentbio: a ragyogó bőrért

A fiatal, egészséges arcbőrt egyenletes bőrtónus jellemzi, a bőröregedési folyamat következtében azonban a bőr szerkezete változni kezd. Az arcbőrön szemmel látható színelváltozások, pigmentfoltok és ráncok jelenhetnek meg.
2020. November 10.
Pigmentbio: a ragyogó bőrért

A bőrön jelentkező pigmentációs problémák kialakulását és súlyosbodását számos külső és belső tényező okozhatja: aknés hegek, napsugárzás, környezetszennyezés, várandósság, hormonális zavarok, genetikai hajlam, életkor.

A legfőbb kiváltó ok a melanin termelődés rendellenes működése.

A hiperpigmentáció 3 fő típusa

A hiperpigmentáció bármilyen korosztályban, nőknél és férfiaknál egyaránt előfordulhat. Különböző bőrtípusoknál eltérő formákban és méretekben jelentkezhet.

Melazma

Más néven terhességi maszk.

Kik az érintettek?

Elsősorban a várandós nőket érinti, de férfiak esetében is kialakulhat. Genetikai hajlam, hormonális zavarok vagy napsugárzás következtében jelentkezik a bőrön.

Milyen formában jelentkezik?

Az arc és a nyak napsugárzásnak kitett részein jelenik meg szimmetrikusan; szabálytalan, ám hangsúlyos kontúrok jellemzik.

Májfoltok

Kevesek tudják, hogy mit takar a lentigo kifejezés, sokak napfoltként ismerik, ám az “öregségi

folt” vagy májfolt elnevezés valószínűleg már mindenki számára ismerős.

Kik az érintettek?

A kaukázusi és ázsiai emberek 90%-ának májfoltos az arcbőre. Kialakulásuk eredete a környezeti tényezőkkel hozható összefüggésbe, ám gyakran a napégéssel és a túlzásba vitt szezonális napozással is összekapcsolható.

Milyen formában jelentkezik?

A hiperpigmentáció a napsugárzásnak közvetlenül kitett bőrfelületeken jelentkezik (kéz, váll, arc, kar). Méretük és számuk az életkor haladásával együtt gyarapodik, megjelenésük 50 éves kor fölött jellemző.

Gyulladás következtében kialakult hiperpigmentáció

Kik az érintettek?

Férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, bőrtípustól és életkortól függetlenül. Leggyakrabban az afrikaiak, ázsiaiak és spanyolok körében jelentkezik.

Milyen formában jelentkezik?

Ezen hiperpigmentációs elváltozások a bőr sérülései és irritációja (seb, égés, rovarcsípés, esztétikai beavatkozások) következtében halvány, szabálytalan körvonalak formájában jelennek meg. Szoros összefüggésben vannak az akne kialakulásával.

A melanin szerepe az arcbőr színének kialakulásában

A melanin fontos szerepet játszik a bőrszín meghatározásában, legyen szó világos, közepes vagy sötétebb bőrtónusról. Emellett gondoskodik arról, hogy nyáron lebarnuljunk és védelmet nyújt az ultraibolya (UV) sugarak ellen.

Az UVA- és UVB-sugarak serkentik a tirozinázt, a melanin termelődésért felelős enzimet és közvetítőit.

A melanocita több melanint termel, amely átkerül a keratinocitákba és a bőr felsőbb rétegeibe is eljut.

A melaninnal megtelt sejtek beszínezik a bőr felső rétegét, majd a bőrsejtek megújulása során fokozatosan eltűnnek.

Hatékony bőrgyógyászati kezelések hiperpigmentáció ellen

A bőrön megjelenő pigmentfoltok eltávolítása nem egyszerű folyamat. Számos bőrgyógyászati eljárás közül lehet választani a pigmentációs problémák enyhítésére, a két legismertebb kezelés a Kligman’s Trio és a Hidrokinon.

A Kligman’s Trio a világ minden táján elismert hiperpigmentáció elleni kezelés, ötvözi a hidrokinont a hidrokortizonnal és a retinolsavval. A melanintermelődés különböző fázisaiban fejti ki hatását.

A hidrokinon meggátolja a tirozináz működését, ezzel csökkentve a melanintermelődést.

A hidrokortizon gyulladásgátló hatását a bőr immunválaszának korlátozására alkalmazzák.

Pigmentbio: a ragyogó bőrért

A retinolsav egy A-vitamin származék, amely elősegíti a bőrsejtek megújulását a hiperpigmentált sejtek csökkentése érdekében.

A fenti kezelések rendkívül megterhelőek a bőr számára, ezért a bőrgyógyászok egyszerre legfeljebb két hónapra korlátozzák az eljárások időtartamát. A kezelések után fennáll az irritáció, a bőrérzékenység és a visszaesés kockázata.

Ezen bőrgyógyászati eljárásokat követő, kezelésmentes időszakokban érdemes összeállítani egy dermokozmetikai napi bőrápolási rutint a hosszú távú hatékonyság érdekében.

A BIODERMA INNOVATÍV PIGMENTBIO TERMÉKCSALÁDJA MEGOLDÁST NYÚJT A BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSEK KÖZÖTTI IDŐSZAKOKRA.

Pigmentbio: a ragyogó bőrért

MEGOLDÁS A HIPERPIGMENTÁLT BŐR EGÉSZ ÉVES ÁPOLÁSÁRA

A BIODERMA Pigmentbio termékcsaládját a hatékonyság és a tolerálhatóság tökéletes egyensúlya jellemzi. Monoterápiaként vagy a bőrgyógyászati eljárások mellé kiegészítő kezelésként is alkalmazható.

Pigmentbio: a ragyogó bőrért

LUMIREVEAL™ TECHNOLÓGIA

Gátolja a melanintermelődést. Korlátozza a gyulladás következtében kialakuló hiperpigmentációt. Fokozza a sejtek megújulását.

Az EPIDERMACTIV™ a melaninnal megtelt sejtek eltávolításával fokozza a bőrsejtek megújulását.

Az ANDROGRAFOLID és a LIZIN-AZELÁT korlátozzák a melanintermelődést a tirozináz enzim gátlásával.

A GLABRIDIN csökkenti a melanogenezis folyamata során keletkező gyulladást.

Bőrgyógyászati hiperpigmentációs kezelést követően a bőr barriernek regenerálódásra van szüksége, hogy visszanyerje természetes erejét.

A termékek GAZDAG VITAMIN tartalma védi és megerősíti a bőr barriert.

A C vitamin stabil formája, amely fokozatosan oldódik fel a bőrben a tartós bőrvilágosító és antioxidáns hatás érdekében.

Pigmentbio: a ragyogó bőrért

Az E-VITAMIN megvédi a bőrt az oxidatív stressztől (UV sugarak). Antioxidáns hatása meggátolja az idő előtti bőröregedést.

PP-VITAMIN:helyreállítja a bőr barrier funkcióját, valamint megköti a vizet a bőrben a megfelelő hidratáció érdekében.

Pigmentbio: BŐRGYÓGYÁSZATI MEGOLDÁS A HIPERPIGMENTÁCIÓ KEZELÉSÉRE A PIGMENTBIO TERMÉKCSALÁD NAPPALI, ÉJSZAKAI ÉS ÉRZÉKENY TERÜLETEKRE KIFEJLESZTETT BŐRÁPOLÓ KÉSZÍTMÉNYEI BŐRTÍPUSTÓL FÜGGETLENÜL NYÚJTANAK ÁTFOGÓ MEGOLDÁST A PIGMENTÁCIÓS PROBLÉMÁK KEZELÉSÉRE.

A Pigmentbio termékcsalád komplett bőrápolási rutint kínál, amelynek minden készítménye célzottan, egyedi előnyökkel fejti ki hatását a hiperpigmentáció ellen.

Pigmentbio: a ragyogó bőrért

A BIODERMA A NAOS MÁRKÁJA

“A különböző túlkezelésekkel szemben tanítsuk meg a bőrünket egészségesen működni.” -vallotta a hetvenes években Jean-Noël Thorel, világhírű francia gyógyszerészbiológus, alapjaiban szakítva a szépségiparban addig uralkodó nézetekkel.

A neves kutató évtizedes munkájának szellemisége a NAOS egyetemes, a bőr saját ökoszisztémájára épített értékrendszerében él tovább, hiszen valamennyi hozzánk tartozó szépségápolási márka tudományos alapokra helyezett eredetiségével és egyediségével vált ismertté a fiatalos lendületüket megőrizni kívánó nők körében.

Pigmentbio: a ragyogó bőrért

A NAOS napjainkban a világ 100 országában szolgálja megbízhatóan a szépségápolás legexkluzívabb igényeit. A kiváló szakmai csoportjaink által fejlesztett BIODERMA, ESTHEDERM és ETAT PUR termékeink az innovatív kozmetika nemzetközi főszereplőivé váltak. Kutató-fejlesztő tevékenységünket a humán egészségügyi szektor több területére kiterjesztve alkotjuk meg egészség, szépség és jólét arany háromszögét, amelynek központjában azok az emberek állnak, akik biztonságosan és hatásosan kívánnak tenni bőrük rugalmasságának és szépségének megőrzéséért.

NAOS. Egyetemes értékek ökobiológiai támogatással.

Forrás: NAOS