Baba

Paplanba csomagolt újszülöttet találtak Fonyódon

Paplanba csavart újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban múlt hétvégén. A csecsemőt a mentők stabil állapotban vitték kórházba.
2021. Október 13.
Paplanba csomagolt újszülöttet találtak Fonyódon (fotó: Getty Images)

Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését, miközben útközben előkészültek az ellátásra – írják a posztban.

A mentők perceken belül a helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben. A baba körülbelül fél órája jöhetett a világra. A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

Érdekesség, hogy a segítségül érkező négy bajtárs mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen – írták a mentősök.

A Telex.hu azt írja, hogy a nyomozók az eset után adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként egy nap alatt sikerült azonosítani az anya személyét, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Forrás: Országos Mentőszolgálat/Telex.hu