Baba

Nyugodt alvás = boldog baba

Ki gondolná, hogy a kiságyban édesen szuszogó csemetéje valójában aktív éjszakai életet él? Nem az óránként felébredő, ciciért kiáltó babáról van szó, és nem is a nagyobbacska ágyrajárókról.
2019. December 06.

A babaélet egész napos fáradalmait, az új dolgok tanulását intenzív mozgással reagálják le a kisbabák még éjszaka is.

Ahogy kialakul a babára jellemző alvásritmus, jó esetben az első évhez közeledve már előfordulnak éjszakák, amikor legfeljebb egy-egy evésre ébred föl, majd rögtön vissza is alszik. Az alvás központi kérdés kisgyerekes családokban, de azt érdemes tudni, hogy minden gyereknek sajátos alvásigénye van, és ez csak saját magához képest tud fejlődni.

Minden szülő leghőbb vágya, az estétől reggelig alvó baba is sokat mocorog álmában – kétszer annyit, mint a felnőttek. Vicces pozitúrákban, de csukott szemmel forgolódhat akár egész éjjel. Fitness Junkie, azaz Berényi-Simon Alexandra a szerencsések közé tartozik jó alvó kislányával, az aggodalom azonban őt sem kerülte el. “Lara úgy alszik, hogy az egész ágyat bejárja közben. De ha jól van feladva rá a pelenka, semmi probléma nem történik. Sok mindentől rettegtem az elején, amit nem tudok kontrollálni, de az új Active Baby-vel attól nem kellett félnünk soha, hogy a pelus átázik éjszaka, emiatt sose keltünk. Most 20 hónaposan nappal is folyamatosan jön-megy, izeg-mozog, de így sem történt még semmi baleset.”

Nyugodt alvás = boldog baba

Az intenzív mozgásfejlődés időszakában a babák éjszaka képesek bebarangolni az egész kiságyat. Ha egyéb ok nincs az ébredésre – éhség, kényelmetlenség, valamitől szorongás -, így, mozgolódva is végigalhatják az éjszakát. Ebben óriási segítséget nyújthat a megújult Pampers® Active Baby pelenka, amelyet a szülői visszajelzések nyomán megerősített védőgáttal és egy extra alvóréteggel láttak el, így a szivárgásos baleseteket sokkal hatékonyabban megelőzi. Az alvóréteg a pelenka belsejében tartja a nedvességet, így akár 12 órán át, a reggeli ébredésig szárazon maradhat a babapopsi, és peluscsere előtt még egy hancúr is belefér. Eredmény: az éjszakák nyugodtabbak, a család közös időtöltése pedig felszabadultabb lehet. A közös időben arra fókuszálhatnak, ami a legfontosabb: felhőtlen együttlét a legkisebb családtaggal.