Baba

Minden önkormányzatnak így kellene támogatni a nem kötelező oltásokat

A hévízi önkormányzat támogatás ad az egy éven aluli gyermekek rotavírus, valamint gennyes agyhártyagyulladás elleni védőoltásához.
2019. Április 03.
Minden önkormányzatnak így kellene támogatni a nem kötelező oltásokat

Papp Gábor Hévíz polgármestere közölte: a nem kötelező védőoltások támogatásával a legrászorultabb családoknak, a legveszélyeztetettebb csecsemőknek szeretnének segítséget nyújtani. A rotavírus elleni oltás 40 ezer forint, a meningococcus B törzs elleni oltássorozat pedig közel 120 ezer forintba kerül, ami a kisgyermekes családoknak nagy anyagi megterhelést jelent – jelezte Papp Gábor.

Hozzátette: egyeztetést folytattak a gyermekorvossal, aki a hasmenéssel, hányással, időnként lázzal járó, számos esetben kórházi kezelést igénylő rotavírusos megbetegedés és a gennyes agyhártyagyulladás elleni védőoltások támogatását javasolta. A bárányhimlő elleni védőoltás várhatóan ősztől bekerül a nemzeti immunizációs programba, ezért ennek támogatását a gyermekorvos nem javasolta.

Nagykanizsán évente csaknem 300 csecsemő rotavírus elleni védőoltását támogatja az önkormányzat – mondta el az MTI-nek Bagarus Ágnes, a polgármesteri hivatal humánigazgatási csoportvezetője.

A háromkomponensű oltásból az első dózist a szülőnek kell megvásárolni és 12 hetes kor alatt beadatni a gyermeküknek, a következő két vakcinát a gyermekorvosok térítésmentesen adják be a kicsiknek.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI